060508 Är sommaren redan här?

Greta  Greta berättar:

Just nu är det väldigt skönt att vara liten valp. Solen skiner och vi kan vara ute nästan hur mycket vi vill. Vi har jättekul i vår valphage och det finns en hägg där som vi kan springa runt, runt och jaga varandra. Vattenkoppen som står där är också jättekul, man kan faktiskt nästan bada i den. Husse och matte brukar skratta åt oss för det ser så roligt ut när vi står där bägge två och plaskar med tassarna. Konstigt nog tycker de inte alls att det lika roligt när vi gör det inomhus. Märkligt….. det tycker faktiskt vi!

I torsdags fick vi följa med när matte och Kråka, husse och  Atte deltog i årets första Lag-SM träning. Busan, som Garbo hade träffat förrut, var också där så jag fick också träffa henne. Det var många av de tvåbenta deltagarna som ville träffa Garbo och mej så det var riktigt skoj. Det som var lite jobbig var när de körde dirigering och alla använde visselpipan. Vi ville ju till husse och matte då men kunde inte då vi satt i bilen men vi får väl försöka lära oss vilken pipa vi ska lyssna på.

På fredag fick jag klippa mina klor för första gången och det gick jättebra. Husse och jag har också apporterat lite innomhus och husse är mycket nöjd med mej hittills.

I helgen har husse och matte haft hundkurs igen men om det ska Garbo få berätta./Garbo

64127-1  Garbo berättar:

På fredag kom ett gäng förare med hundar hit och Greta och jag fick träffa alla tvåbenta på kvällen. Vi åkte ut till träningsmarken på lördag förmiddag och det blev lite annorlunda än det var planerat för deltagarna hade fel på bilen så husse fick köra ut oss i omgångar. Matte, jag, Greta och en av deltagarna och hennes 6 månader gamla curly fick åka först. Medan husse hämtade de andra fick jag och Greta bekanta oss med Risto som curlypojken hette. Han var jättesnäll och vi ville gärna leka med varandra men våra mattar sa att vi inte fick busa, bara hälsa.

När alla de andra kom så fick Greta och jag sitta i buren medan de tränade. Vi har ju varandra Greta och jag, så vi mådde som små prinsessor hela dagen. Vid rasterna så fick vi ut och ralla runt bland fikakorgar och försöka tjuva åt oss någon obevakd macka (fast vi lyckades inte). Vi fick också höra skott på avstånd men det var ju inget märkvärdigt med det. Trots allt var det ganska skönt att komma hem och få lägga sig och sova på våra favoritplatser när dagen var slut. 

Under helgen fick vi även träffa de övriga deltagande hundarna och de var också jättesnälla. Det var en flathane på 2,5 år, en labbetik på 3,5 år som alldeles nyss hade haft valpar sjäv och så var det en curlyhane på 4 år (han hade samma matte som Risto). Husse och matte säger att det inte är så dumt att vi fått tillfälle att träffa lite olika raser men Greta och jag ser ingen skillnad på dem, alla har ju fyra ben och en glad svans så vad är det för märkvärdigt med det?

På söndag eftermiddag slutade kursen och vi fick föja med när Kråka, Atte och Tickan fick träna lite. Matte säger att Kråka är så het på gröten nu men att det inte är så konstigt för hon har börjat löpa igen och det är knappt fem månader sedan sist. Hon hoppas att jag inte kommer att få så täta löp och jag ska göra vad jag kan men man vet ju aldrig vad genenerna säger. Matte ber mej hälsa att hon tycker det är synd att kameran inte har varit med under helgen men man kan ju inte tänka på allt, säger hon./Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 − elva =