060522 Nya erfarenheter

Greta Greta berättar:

Hå hå ja ja, nu har jag fått lite mera erfarenheter. Jag har lärt mej gå i trappan, i alla fall upp. När jag ska ner …  ja då skäller jag och då kommer husse eller matte och hjälper mej. Fast nu är det väl kört. Matte stänger grinden för hon tycker inte att jag och Garbo ska få härja fritt, säger hon. Orättvist! Garbo har ju sprungit i trappan länge nu men, men.

Husse och matte har varit på kurs själva i två dagar. Jag och Garbo var förstås med och där fick jag lära mej att det finns hundar som skäller och morrar på mej om jag inte beter mej rätt. En gång när vi var ute och rastde av oss så blev jag lite nyfiken på några hundar som satt i en bil. Jag gick fram lite försiktigt men nyfiket men OJ ….. vad arga de blev! De skällde och tryckte sig mot grinden och jag sprang som en oljad blixt och gömde mej under bilen bredvid. Men jag tyckte att de behandlade mej orättvist så jag sa faktiskt i från och skällde jag med. Det tyckte alla de tvåbenta var roligt så de skrattade åt mej. Då var jag ju bara tvungen att försöka igen men det blev samma resultat. Kanske är det så att alla hundar inte är så snälla som jag trott. /Greta

64127-1 Garbo berättar:

Jag lärde mej också en läxa på kursen, men det är väl därför det finns kurser förstås, även om det nu inte var jag utan matte och husse som skulle lära sig något. När jag och Greta följde husse för att rasta av oss lite så kom det en flat och sprang emot oss. Jag blev jätterädd och sprang allt vad jag kunde och hoppade in i vår bil. Husse sa att det var en snäll flat som bara ville hälsa och kanske leka lite men det hjälpte inte, jag blev rädd i alla fall men jag tänkte på det en hel del. Senare när vi var ute så kom det en annan flat så jag tänkte jag springer väl fram och hälsar då men hon ville inte veta av mej så hon fräste åt mej. Då försökte jag hälsa på en labrador i stället men hon var heller inte intresserad och fräste till åt mej hon också. Det är konstigt det där, jag får nog fundera på saken och försöka räkna ut hur det hänger ihop. Jag återkommer i ämnet när jag har klurat ut hur det egentligen är./Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fjorton =