061106 Greta 8 månader – Första valpträffen

Greta 5,5 mån Greta berättar:

I fredags åkte vi ner till Borlänge och hälsade på Jan o Britt och deras labbar Maja och Britta. Vi sov över hos dem och sedan fortsatte vi resan ner till Thorsvi kennel för en valpträff på lördagen. Jag fick träffa min mamma Lystra och tre av mina syskon, Whirre, Glen och Speys, de övriga tre var förhindrade att komma tyvärr. Vi passsade på att fylla åtta månader också och "gammalmatte" sa att nu var vi inte valpar längre utan unga unghundar.

Det började med att husse och matte och de övriga hussarna och mattarna gick in och fick lite fika och vi stannade i bilarna och laddade batterierna. När de fikat färdigt så var det dags för oss. Vi samlades på gården för en promenad ut i skogen.

Gretas valpträff 1

När vi kom fram dit Anita och Jörgen hade planerat lite övningar för oss var det åter dags att fösöka samla ihop oss.

Gretas valpträff 3

Här står vi beredda för första övningen som var en passivitetsövning. Jörgen kastade en dummy som våra hussar och mattar skulle hämta medan vi satt kvar passiva. Nästa övning var att gå fot. Först fick vi var och en gå en bana runt några träd och det skötte vi finfint. Därefter fick vi gå så att vi möttes och två gick från ena hållet av "banan" och två gick från andra hållet. Självklart fixade vi det också. Emellan övningarna blev det lite prat så då gällde det att sitta stilla och vara tyst.

Gretas valpträff 2

Här fick vi höra hur Anita och Jörgen tyckte att vi skötte oss.

Nästa övning var en inkallningsövning. Jörgen gick ut i ett område och pratade och petade och undersökte lite olika saker. Därefter fick vi "spring och lek- kommando". Naturligtvis var vi nyfikna på vad Jögen hade sysslat med så vi sprang till det området som han varit i så klart. När våra hussar och mattar tyckte det var lämpligt blåste de inkallning (självklart jobbade vi en i taget). Resultatet på inkallning var lite varierat men ingen av oss rymde men somliga av oss tyckte inte att det var så själklart att komma till husse/matte, i alla fall inte omedelbart.

Nästa övning var en ganska svår markeringsövning. Anita ville se hur stort intresse vi hade av att jobba. Hon var nog rätt så nöjd med resultatet, det sa hon i alla fall. Hon tittade även på apporteringen och det var väl inte helt perfekt hos oss alla. Jag kom i alla fall som ett skott när jag äntligen hittade dummyn men slarvade med avlämningen. Någon hade ett "lekgrepp"   d v s dummyn hängde och dinglade och då var det ju lite svårare att komma spikrakt in för det inbjöd ju till lite lek.

Den sista övningen var också en passivitetsövning där Jörgen kastade en dummy på ganska kort avstånd och husse fick själv hämta den. Både husse och jag var lite trötta och okoncentrerade så jag knallade men andra gången fixade jag det i alla fall. Hur som helst så var de ganska nöjda med oss och själv blev jag rätt så "slut i luvan". Så här länge (1,5 timme) har jag aldrig behövt jobba tidigare. Ja, jobba och jobba föresten, det mesta gick ju ut på att vara passiv men det är nog ännu jobbigare än då man får göra något. På slutet hade jag liiiite svårt att vara helt tyst. Jag orkade helt enkelt inte längre men som tur var skulle vi gå tillbaka då. Vi fyrfotingar fick sätta oss i bilarna och koppla av medan hussar och mattar fick en försenad lunch.

På kvällen åkte vi tillbaka till Borlänge och övernattade där igen innan vi slutligen åkte hem igen på söndagen. Med på resan var Garbo, Kråka och Tickan. Atte fick stanna hemma för Kråka löper och det fanns inte plats i bilen för både hane och löptik. Maud, Emelie och Andreas var hemma hos oss tillsammans med Pucko och Atte så han hade det nog väldigt bra i alla fall. Vi hörs snart igen./Greta

PS. Matte beklagar att det blev så få foton men det var så mulet och det hade börjat skymma lite så när hon tog kort så löste blixten ut och våra ögon lyste som strålkastare på de flesta fotona. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 3 =