061004 Allting får sin förklaring

Garbo 6 mån mini Garbo berättar:

Matte säger att allting får sin förklaring till slut och jag är nog benägen att hålla med. När hon och jag går en promenad i skogen så händer det att det luktar lite konstigt. Då brukar jag resa raggen men matte säger att det är nog bara en häst som nyss gått där. Vad då bara??? Jag har inte vetat vad en häst är så jag har inte  kunnat avgöra om den är farlig eller inte men nu har jag äntligen sett en, eller faktiskt två stycken.

Igår tog vi en annan väg på vår promenad och då gick vi förbi en hästhage. Jag kände genast lukten och reste raggen som vanligt men matte gick och småpratade med mej så jag förstod att det kanske inte var så farligt. Lite tveksam på om det var så blev jag allt när två STORA (!) hästar kom fram till stängslet. Jag sade inget men jag tittade på matte för att se hur hon reagerade. Hon fortsatte bara att gå och småpratade med mej och sa att jag var duktig. Duktig på vad, undrade jag förstås? Hästarna följde efter oss så läge vi gick bredvid stängslet men jag såg ju så småningom att de bara var nyfikna och inte ville mej något ont. När vi gått förbi och kommit ut på skogsbilvägen som vi skulle gå så förklarade matte att jag skött mej jättebra som inte morrade eller skällde utan bara snält fortsatte att gå fot förbi hästarna. Tänk att det är så enkelt att göra matte nöjd? 

För övrigt så regnar det i dag också så det blir inte så mycket kul saker att göra utomhus. Det gör inget egentligen för då brukar matte fösöka lära mej lite små trix i stället. Hittills har jag lärt mej att "knacka hand, sitta stilla med en godis på nosen tills matte säger varsågod och att lägga mej på kommando. Just nu håller vi på att träna rulla runt och det går skapligt säger matte. Jag har nu kommit så långt att jag från liggande lägger mej på sidian och med lite hjälp rullar över på andra sidan. Matte vill ju att jag ska göra något mera också men jag har inte riktigt fått kläm på vad det är hon vill ännu, men det kommer väl.Jag ska fundera på saken så hörs vi sen./Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem + två =