061009 Mera jobb

Greta o Garbo väntar på sin tur

Här sitter vi och väntar på att få jobba, Garbo till vänster och Greta till höger.

I helgen har husse och matte varit på Lag-SM återträff. På lördagen fick inte vi göra särskilt mycket, men på söndag fick vi äntligen vara med. Matte kommer att berätta på hemsidan om vad som hände under resten av helgen.

Eftersom vi börjat jobba lite med sök så tyckte husse och matte att det var lämpligt att vi passade på när de andra hundarna skulle träna fält, trots att terrängen var i svåraste laget för oss med vår lilla erfarenhet av fältarbete. Så här såg det ut:

 Sökområdet

Området låg på sumpmark med stora tuvor och massor av "surhål".

Jag, Garbo, fick börja och till mattes stora glädje så gick det faktiskt riktigt bra. Jag kom visserligen in tom ett par gånger men jag fick in sex apporter. Jag förstår nu vad matte menar med sök men jag har inte riktigt lärt mej hantera alla vittringar. Jag släpper dem ibland, särskilt när det blåser som det gjorde i går. Matte säger att det kommer säkert när jag får lite mera erfarenhet och rutin och det låter ju bra. Kul är det i alla fall.

Jag, Greta, fick sitta och titta på när de la ut det närmaste apporterna eftersom jag inte är riktigt, riktigt säker på vad husse menar när han säger sök. Hur som helst så gick det riktigt bra för mej också. Jag hämtade in fyra apporter och jag gav mej också ut i sumpmarken och gjorde  också, precis som Garbo,  några rejäla "repor" i området. Så här såg det ut när jag jobbade:

Greta ger sig ut på sök  Greta levererar

Full fart ut och full fart in, även när jag kommer "bakvägen"!

Vi hörs/Greta & Garbo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × tre =