060912 Utomlands – besök i Norge

Garbo 6 mån mini Garbo berättar:

Oj, vad fort tiden går. Matte har inte haft tid att hjälpa oss att skriva på några dagar nu men det är klart… vi har väl inte haft så mycket att berätta heller. På dagarna är jag hemma med matte och Greta följer med husse på hans jobb. Hon tränar socialisering och passivitet för det mest. Jag brukar få följa matte ut i skogen och vi tränar lite fotgående, inkallning, ett och annat linjetag och ibland även stoppsignal.

I helgen fick vi åka utomlands. Kråka skulle starta på jaktprov i Norge så vi fick också följa med. Greta ska få berätta lite mer om  det men det jag vill berätta om är att jag fick träffa mamma och pappa och en halvsyster och hur det gick för dem.

MammaPappaBarn

Här sitter mamma, pappa och jag. Visst syns det att vi är släkt?

Bäst av alla mina släktingar gick det för min mamma, Moorman's Dubbel Dimomd Ale,"Isa". Hon startade i öppenklass på lördagen och tog en etta och gick därmed upp i elitklass. Där startade hon på söndagen och tog en etta med HP och blev provbäst.

Pappa, S JCH Tasco Brimstone, "Brim", startade också bägge dagarna i elitklassen men där var det lite småsaker som gjorde att det blev "bara"  tvåor.

Min halvsyster, Djurbergas Coppermine, "Kapper", startade i unghundsklass på lördag och tog en etta.

Tickans bror, Djurbergas Scope Rimfire, "Rimme" startade i öppenklass bägge dagarna och på lördagen blev det en tvåa men på söndagen fick han en etta med HP och blev provets bästa öppenhund.

När vi åkte hem från Norge så följde alla mina släktingar med och övernattade hos oss. Vi tog naturligtvis en massa kort och här nedan har ni ett av dem.

Familj, Garbo

Här sitter mamma, pappa, jag, Rimme och Kapper. Det är kul att ha så duktiga släktingar, hoppas det går i arv.

Nej, nu vill Greta få berätta lite också. Tjingeling/Garbo

Greta 5,5 mån Greta berättar:

Egentligen var det ingen större skillnad på att följa med på jaktprov till Norge än när vi följt med förut i sommar. Enda skillnaden var att vi denna gång bodde på en camping. Det var ju lite spännande förstås för på området gick det ett lamm och en killing lösa. De blev naturligtvis nyfikna på oss och i början så gick det runt vår bil och vi blev nog alla lite upprörda. Så småningom så tyckte de nog att vi var trista som bara skällde på dem så det gick därifrån men då kom två kattungar och busade utanför husvagnen ibland.

På lördag kväll när matte och husse var i samlingslokalen och åt middag tillsammans med alla andra "svenskar" så fick vi besök av tre hästar också. De hade smitit ur sin hage och de var nog nyfikna på oss "utlänningar". Lite tråkigare var det på själva provet. Garbo och jag fick tillbringa mesta tiden i bilen och det var ganska trist. Inget att tugga på hade vi heller så vi började smaka på hundfällen och faktiskt – det var inte så dumt! Matte tyckte däremot att det var mycket dumt men de får skylla sig själva när vi inte får vara med. Nej, nu har jag inte tid med det här längre. Vi hörs. /Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + 20 =