060927 Viktiga uppgifter

Garbo 6 mån mini Garbo berättar:

Varje dag har jag en mycket viktig uppgift. Jag får gå fot ner till stora vägen och där får jag sitta och vänta medan matte går över och hämtar tidningen. Det här har jag gjort länge nu så det är inga som helst problem, jag vet vad som gäller. Naturligtvis måste matte hitta på saker som gör att det frestar på tålamodet lite men tji får hon. Nu hämtar vi tidningen samma tid som skolbarnen går förbi. De passerar vägen där jag sitter och väntar men jag sitter faktiskt lugnt och stilla kvar, till mattes stora förvåning. När hon kommer tillbaka får jag alltid bära in tidningen som belöning och faktiskt….. det är rätt så kul.

Hämtar posten

Tyvärr hade skolbarnen redan hunnit passera innan matte fick ordning på kameran men ni får väl ändå en uppfattning om vad vi gör?

I går kväll fick vi följa med och träna lite också. Cindra, en träningskompis (för övrigt halvsyster till Tickan) behöver träna fält och husse och matte insåg helt plötsligt att Greta och jag kanske också behöver få lite kläm på hur det går till.

Vi började med att först fick Kråka och Atte jobba av ett område och sedan Tickan och Athina, sen var det min tur. Vi använde samma område för att det skulle finnas lite andra dofter där också men jag fick så klart sitta och titta på när de lade ut. Allt kunde jag ju inte se för det var lite träd och buskar ivägen men det såg spännande ut. Hur det gick? Tja, gaaaanska bra. Tre dummisar hittade jag lätt så det såg ut som om jag hade kläm på det hela men sen blev det lite problem så jag kom in och frågade matte vad det var hon ville att jag skulle göra. Då gick matte en runda i området och jag fick sitta och titta på för att sedan gå ut och söka igen och då hittade jag en till. Matte tyckte att vi skulle ge oss denna gång så jag fick inte gå ut något mera, trots att det fanns fem stycken kvar, men jag tror att hon var rätt nöjd med mej ändå. Jag har ju inte gjort speciellt många fält hittills och har nog inte riktigt förstått vad hon förväntar sig av mej ännu men får jag bara öva så blir det nog bra. Jag tror att jag börjar förstå men det är lite inte helt lätt. När jag var färdig var det dags för Greta att göra ett försök men det får hon berätta om själv. Vi kanske hörs i morgon/Garbo

Greta 5,5 mån Greta berättar:

Som Garbo sa så fick jag också prova på fältjobb i går. Jag fick också sitta och titta på när de la ut dummisarna och sedan skickade husse ut mej på sök. Den första gick jättebra men sedan förstod jag inte riktigt vad jag skulle göra så matte gick ut i området och "kvackade" lite och då fattade jag att det kanske fanns något mera att hämta så när husse skickade mej igen så letade jag rätt på en till. Jag tror att husse blev ganska nöjd med det för sedan blev det slut på det roliga. Han sa att jag kommer att få träna mera sök framöver och det ser jag fram emot. Det var ju faktiskt rätt så kul även om jag inte riktigt förstod vad han menade med sök men han får väl förklara lite bättre nästa gång. Om det inte regnar så kanske vi får försöka redan i kväll. Hoppas det för det för det är skoj att få vara med och inte bara sitta i bilen eller sitta passiv jämt när alla andra får jobba. Nej nu har jag inte tid längre för nu ska husse och jag åka på jobbet. Tjingeling/Greta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + nio =