070216 Vilka påhitt!!

Greta & Garbo Greta & Garbo berättar:

Husse och matte har då några riktiga påhitt som verkligen kan vara jobbiga. Vi kanske ska förklara vad vi menar? Vi hörde någon som sa att de "tvåbenta" brukar sjunga när de ska ut i naturen. En visa är ju "Vi går över daggstänkta berg, fallera….." Det tyckte vi lät mycket trevligt och vi har ju båda en mycket tjusig sångröst så vi tänkte – vi provar….. Vi började när vi upptäckte att vi åkte på någon skogsbilväg och att nu är det nog träning eller långpromenad på gång för då blir vi ju riktigt glada. I början gnolade vi bara lite men Tickan, Kråka och Atte tyckte att det lät väldigt bra så de började också falla in i vår kör och doade åt oss. Det gjorde att vi tog i lite mera, det måste ju höras vad vi sjunger tyckte vi. Det hela kulminerade förra söndagen då vi skulle få ut och träna lite.

Husse och matte hade inte riktigt bestämt var vi skulle vara så vi åkte efter en ny väg och ju längre vi åkte ju mera sjöng vi. Då sa matte -"Nehej, idag blir det inget träna av. Ni ska få åka bil tills ni blir tysta och sedan åker vi hem." Vi var nog ute och åkte i över en timme innan vi kände att vi tappade vårt goda humör och sånglusten försvann. Husse och matte bestämde då att den här veckan blir det varken långpromenader eller träningar för vi dör inte även om vi blir utan motion en vecka.

Så nu har vi fått åka bil varje kväll….. och ingenting händer! I går, femte dagen, var vi knäpp tysta hela tiden. Husse stannade bilen och de gick ur men vi var fortfarande tysta. Då öppnade matte backluckan och vi trodde ju naturligtvis att nu, nu blir det något (fast tysta det var vi)….. men nehej, hon stängde luckan igen och sedan bar det iväg hemmåt. Vi hörde att de sa att imorgon kväll (idag alltså) ska vi få gå ur bilen och rasta oss men bara en och en. Det blir det ulitmata testet. Det känns lite pisstrist och det är faktiskt jättejobbigt. Vi kanske ska vända oss till någon djurrättsaktivist och klaga på psykisk misshandel? Vi är i alla fall mera trötta av det här än när vi varit ute och sprungit en timme. Vi sover som stockar på kvällarna, konstigt.

För övrigt tycker matte synd om Atte just nu. Jag, Greta, är så gott som klar med löpet men nu har Kråka börja löpa igen. Det är bara fyra månader sedan sist så det var inte precis väntat. Enda trösten är att våren blir lugn tycker husse.

Trevlig helg/Greta & Garbo

5 reaktioner på ”070216 Vilka påhitt!!”

  1. Vi har bestämt hört och även sett att alla större artister har doakör bakom sig!
    Hur tyst och tråkigt kan det vara i en bil utan sång föresten???

    Stackars Atte och inte kan vi bjuda hit honom heller för vi löper åxå, ja inte lillbruttan men vi andra!

  2. Vi förstår inte heller. Man brukar väl tralla och sjunga när man är glad? Förbjudet säger husse & matte, dumskallarna…… men vi är ju små lydiga, snälla flickor så nu börjar de faktiskt få som de vill. Vi får väl öva oss i hundgården i stället, där kommer de inte åt oss på samma sätt. Skönt ändå att höra att vi inte är ensamma som tycker om skönsång.

  3. Vi förstår inte heller. Man brukar väl tralla och sjunga när man är glad? Förbjudet säger husse & matte, dumskallarna…… men vi är ju små lydiga, snälla flickor så nu börjar de faktiskt få som de vill. Vi får väl öva oss i hundgården i stället, där kommer de inte åt oss på samma sätt. Skönt ändå att höra att vi inte är ensamma som tycker om skönsång.

  4. Vi förstår inte heller. Man brukar väl tralla och sjunga när man är glad? Förbjudet säger husse & matte, dumskallarna…… men vi är ju små lydiga, snälla flickor så nu börjar de faktiskt få som de vill. Vi får väl öva oss i hundgården i stället, där kommer de inte åt oss på samma sätt. Skönt ändå att höra att vi inte är ensamma som tycker om skönsång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tretton =