070102 Hurra! Jag tror jag kan det.

Greta december 06 Greta berättar:

I går åkte vi till Juriken och tränade tillsammans med våra hundkompisar Cindra, Skrutt o Sally. Trots att det snöade gick det bra att träna för det var nog inte mer än en 5 – 6 cm snö. Sally och Cindra fick börja med ett fält i skogen för där var det ännu mindre snö.

 Sally          Cindra

Sally kommer med sin första apport  till matte – Roland o Cindra laddar inför uppgiften

Kråka fick hämta de två sista som blev kvar på fältet och sedan blev det min tur. Husse ville att vi skulle gå en sväng först så jag fick coola av lite och under tiden så körde Kicki och Skrutt lite avlämningsövningar. När de kom tillbaka så var jag och husse i full gång med linjetagning – och tänk äntligen har han kommit på rätt sätt så jag förstår vad han menar. Nu kan jag gå två gånger åt samma håll – jättekul!

Linjetag1

Husse visar var jag ska gå och ger klartecken……

Linjetag2

Full fart ut…….

Linjetag3

….. husse nöjd och glad över både linjetagningen och avlämningen – kan det bli bättre?

Sedan blev det Garbos tur men det ska hon få berätta själv om hur det gick. God fortsättning/Greta

Garbo december 06 Garbo berättar:

Jag fick börja med att gå lite fot och det är liiite svårt när jag vet att något ska hända. Inte så att jag springer i väg men jag vill hemskt gärna gå ett halvt steg före matte och gärna lite snett framför så jag är i vägen för hennes fötter (tycker hon ja). Hur som helst, jag fick tre enkla markeringar med stegvis längre avstånd. Därefter fick jag en linjetagning på samma ställe och bara någon meter kortare än den sista markeringen. Hur det gick? Jättebra! Matte var så nöjd så jag fick inte göra något mer. Snopet! Där har man för att man gör sitt bästa.

När jag var färdig fick Atte och Cindra göra lite gemensamma markerings/linjetagningsuppgifter. De skötte sig riktigt bra sa husse. Sedan skulle Tickan få några enkla markeringar och när hon hoppade ur bilen, ja då smet jag också (för ovanlighetens skull). Jag kunde inte låta bli för jag hade ju gjort så lite men det slutade med att jag fick hoppa in igen utan att få göra något mera men efter att jag gjorde en repa till matte (som inte var glad) som stod beredd att kasta markeringar. Nåväl, Tickan hittade direkt en dummy som låg vid bilen och det slog tilt i skallen direkt. Efter mycket om och men så kom hon till husse med den och han skulle då koppla henne men hann inte med så hon stack iväg och hittade en dummy till och med samma resultat. Kicki tyckte att hon är riktigt charming men matte håller inte riktigt med. Till slut fick husse ordning på henne så att hon kunde få sina markeringar som hon skötte alldeles utmärkt.

Sisten ut var Sally som också fick markerings- och linjetagsövning och bortsett från lite trubbel med avlämningen på den första så gick det också mycket bra. Nu får vi hoppas att det inte kommer mera snö för om vädret håller sig så blir nästa träff om en vecka. Jag håller tassarna. God fortsättning/Garbo

6 reaktioner på ”070102 Hurra! Jag tror jag kan det.”

 1. Å vad jag ser fram emot att få träffa dig på söndag syrran 🙂

  Matte säger att hon åxå tycker hon känner igen Tickans hyss från någon som är gul 🙂

 2. Vi ser också fram mot mötet på söndag. Särskilt jag, Garbo, som äntligen får träffa syrran.

  Jag,Tickan, tycker att vi kan väl jämföra hyssen när du kommer Mixo? Vem av oss är värst? Jag sätter
  ett grisöra på att jag är vinner. Du Mixo verkar ju vara riktigt skolad numera vad jag hört.

 3. Vi ser också fram mot mötet på söndag. Särskilt jag, Garbo, som äntligen får träffa syrran.

  Jag,Tickan, tycker att vi kan väl jämföra hyssen när du kommer Mixo? Vem av oss är värst? Jag sätter
  ett grisöra på att jag är vinner. Du Mixo verkar ju vara riktigt skolad numera vad jag hört.

 4. Vi ser också fram mot mötet på söndag. Särskilt jag, Garbo, som äntligen får träffa syrran.

  Jag,Tickan, tycker att vi kan väl jämföra hyssen när du kommer Mixo? Vem av oss är värst? Jag sätter
  ett grisöra på att jag är vinner. Du Mixo verkar ju vara riktigt skolad numera vad jag hört.

 5. Toppar med en Schmacko! Jag tycker att det är roligast om så många som möjligt njuter av mina föreställningar, det ger lite mera när man är på ”scen” så att säga…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 2 =