070113 Introduktion

Garbo december 06 Garbo berättar:

Husse och matte hittar då på allt möjligt. Igår när vi var ute så var det en ny grej som vi skulle börja lära oss. De kallade det för introduktion till att gå på linje. Vad vi gjorde? Jo, jag, matte och husse gick på en linje och i början fick jag ha koppel på mej. Vi gick en liten bit och sedan stannade vi och husse kastade en dummy snett framför mej. Den fick inte jag hämta…… snopet. Matte sa stanna kvar och gick och hämtade den själv. Detta upprepades fyra gånger. Två gånger var jag på väg att följa matte fot när hon gick (jag var inte tänkt att hämta dummyn men jag trodde att jag skulle följa matte). Sen kom hon på hur hon skulle få mej att stanna. Det räckte nämligen inte med att säga stanna direkt utan just precis när hon själv skulle gå. Nåja, sedan vände vi och då fick jag gå utan koppel för jag var jätteduktig och gå fot i koppel. Det var jag också när jag var utan, så det så. Matte sa att jag var nästan duktigare att gå fot när vi gick så här än annars! När vi upprepat samma sak två gånger utan koppel så fick jag helt plötsligt hämta dummyn. Skit kul, men jag var lite osäker så jag måste titta på matte innan jag tog den. Nästa fick jag inte hämta men jag satt stadigt kvar. Jättebra, tyckte matte så det slutade med att jag fick ta den sista också. Det här blir nog skoj det!

Det sista jag fick göra vara att hämta en kanindummy på linjetag. Den var besvärlig att plocka upp, det är ju det här med snön också förstås, men när jag väl hade den i munnen var det full fart till matte. Sedan var det Gretas tur men det ska hon själv få berätta om. Vi hörs/Garbo

Greta december 06  Greta berättar:

Jag fick också prova på det här med att gå på linje. Liiiiite ivrig är jag allt och husse hade lite problem i början att få mej att förstå att jag skulle stanna kvar när han hämtade dummyn men det gick. Naturligtvis så "kliade det i kroppen" på mej och jag satt med ena tassen upplyft, redo till språng. Matte tycket att jag såg så söt ut…… Jag fick också gå utan koppel när vi hade vänt men efter en "omgång" åkte kopplet på. Jag hade svårt att koncentrera mej och var lite "hoppig" när jag inte hade kopplet så husse sa att vi måste nog träna mera innan jag får gå lös och ledig. Det blev inte heller så att jag fick hämta någon……. hmmmm jag som så gärna velat.

Som avslutning fick också jag hämta kanindummyn på linjetag och här var det inget velande som det var för Garbo. Jag hade ett mycket snabbt upptag och sedan full fart in till husse och stötte dummyn i magen på honom. Snacka om en lycklig husse….

När jag var klar fick Kråka och Atte träna lite dirigering. Kråka började med att vara olydig men matte gick och hämtade henne med kopplet och sedan var det full koncentration på vad matte ville. Husse tyckte det såg mycket bra ut. Atte var lite seg i stoppen och han tog också en "feldummy" men jag tror att husse fick det som han ville ha det till slut. Sedan var det Tickans tur. Idag skulle husse gå själv och bara kasta lite åt henne. Det blev lite små "frispel" på alla. Hon har nog inte riktigt hämtat sig från löpet ännu, även om det egentligen är över.

Nu ser vi fram mot morgondagen då Chilli och Zazzi med matte Ullis kommer och hälsa på. Undrar vad de hittar på då……Vi hörs kanske i morgon/Greta

En reaktion på ”070113 Introduktion”

  1. Vad lustigt…! Precis det ni tränat introduktion att gå på linje, har jag lagt in som förslag på träningsuppgift på torsdag, RR.
    Två själar samma tanke?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − tolv =