070312 Är våren på väg månntro?

Greta december 06 Greta berättar:

Nu tror jag att våren är på väg. I går kväll när vi var ut och kvällspinka regnade det för fullt och det är takdropp och det pirrar i hela kroppen. Dessutom fick vi faktiskt ut och träna i går! Jjippi! Vi åkte och hälsade på Cindra och Busan och där i skogen var det inte så mycket snö så vi skulle få träna lite fält. Garbo och jag skulle få börja men naturligtvis måste husse och matte hitta på något annat först. Vi fick gå fot tillsammans med Busan, som föresten blivit mycket, mycket bättre i ryggen nu. Vi fick gå fram och tillbaka och hit och dit och slalom och jag vet inte allt på deras gårdsplan men jag tror att de var ganska nöjda med oss för till slut fick vi äntligen gå bort till skogen.

När vi kom dit fick jag först sitta passiv jättelänge för de tvåbenta hade så mycket att diskutera innan jag äntligen fick köra igång (jag var tyst nästan hela tiden). De hade lagt ut ett fält på 16 dummisar och rätt så stort. Husse sa att jag har nog aldrig jobbat så bra och så målmedvetet som i går. Sju dummisar kom in jättesnabbt, den åttonde blev lite svårare och då kom jag in en gång men husse pekade till vänster så jag stannade aldrig utan fortsatte i full fart och sökte på vänster sida i stället och det betalade sig bra men tyvärr så fick jag sluta efter den. Husse tyckte att jag var mycket sansad när jag jobbade och avlämningarna var han också jättenöjd med liksom att jag lugnt satte mej så fort jag lämnat av. Under tiden som jag jobbade hade Garbo fått titta på men hur hon upplevde det hela får hon själv berätta. Njut av våren och fågelkvittret, det tänker jag göra/Greta

Garbo 070227 Garbo berättar:

Efter en lååååååång stund blev det äntligen min tur att jobba. Om ni bara visste vad skönt det var att få använda både huvud och ben samtidigt! Matte tyckte att jag jobbade jättebra, slog över nästan hela området. Det blev en liten bit på vänster sidan som jag inte sökte igenom riktigt men jag plockade snabbt in nio dummisar, till och med en som låg längst ut. Men jag undrar om man kanske ska strula lite så man får jobba längre …… eller får man sluta ännu tidigare då? Det tål att tänka på men å andra sidan är det ju så roligt när matte blir riktigt nöjd med mej också. När husse, matte och Roland gick och lade ut fältet igen fick jag sitta lös och vänta. Det gick också jättebra!

Greta och jag fick gå till bilen när Cindra och Kråka skulle jobba men som det hördes skötte de sig också utmärkt. Cindra har haft problem att jobba på fält när någon annan hund var med men i går gick det gechwint (stavas det så?) Hon plockade snabbt in sju stycken och sedan fick Kråka rensa fältet själv så Cindra fick sluta när det gick som bäst. Sedan var det Atte och Tickans tur och husse körde Atte och matte tog Tickan. Hon har ytterst sällan fått jobba tillsammans med någon men det var nog rätt medecin för henne. De sa att så duktig som hon var i går är det evigheter sen hon var. Hon hade en lappsus i början då hon bytte en dummis för det låg en i vägen när hon var på väg in. Avlämningarna var riktigt, riktigt bra och matte sa att hon kanske håller på att mogna på sig. Tyvärr glömde hon bort att Tickan brukar tjuva en dummy från marken ibland och då brukar det bli ett riktigt "spel". Det gjorde hon i går också när hon var färdig och innan matte hunnit få på kopplet, men konstigt nog så sprang hon bara en tio meter ifrån, stannade och funderade lite när matte blåste inkallning men bestämde sig för att komma. Så kontentan av gårdagen var att alla var jätte nöjda, både två- och fyrbenta. Vi sov mycket gott i går kväll. Hoppas det blir lite mera av den här varan framöver och att inte våren kommer av sig. Det är ju så kul att äntligen få jobba lite riktigt. Hälsningar från en glad Garbo.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =