121204 Tiden går fort när man har roligt…

Tiden går fort när man har roligt säger man, men jag kan inte påstå att vi har speciellt roligt nu när vintern har nypit till, men det går rasande fort ändå. Känner att jag inte hinner med någonting just nu.
 
Kallt är det ju så flickorna får inte mer än gå sina rundor på morgonen. Inta alla dagar blir det hela timmen heller, stegen från matte blir rätt snabba när kölden härjar. De klarar väl sig men när det är snålblåst och riktigt kallt ÄR det inte kul att trava på i halvmörker med pannlampa.
 
Nu har de börjat inse att några bär till efterrätt finns det inte längs stigen men då är det kul att kolla vad som finns lite länger i skogen i stället. I morse var de utom synhåll (de har blinkhalsband) så då gömde jag mej vid en trädstam och blåste inkallaning. Oh jösses vilken fart de hade… Vroooooom längs stigen, tvärvände, vrooooom tillbaka, ett antal gånger. Sedan full fart in i skogen, kanske bara en meter ifrån mej men man kan ju se hur de missar använda näsan när de blir stressade! Så småningom hittate Piga mej och då hoppade hon upp jämfota till ögonhöjd på mej, så glad blev hon. Kul att kunna överraska damerna ibland….
 
Flitig liten Piga försöker också att muntra upp mej när tillfälle ges och kommer med strumpor och annat som hon hittar som inte ligger där hon tycker det borde. Däremellan ligger de och kurar och har det gott i stugvärmen alla tre.
 
Greta har äntligen löpt färdigt så det börjar bli riktig harmoni i flocken igen. Hundgårdsvistelse har vi avstått sista tiden då det är så kallt. För´modligen gör det inte dem något men mattes hjärta blir blödigare och blödígare med åren.
 
Några centimeter snö har vi fått så nu kan man se att en av grannhundarna är hit och hälsar på så fort han har tillfälle. Mickel räv som vi har haft här ett par år nu, gör också sina lovar runt gården. Katter och rådjur kommer också och inspekterar tomten. Som det ser ut på spåren så är det nog tre rådjur som går här.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

1 + sexton =