121230 Nu närmar sig årets slut…

Nu är det snart dags att summera året som gått och se fram mot det nya som kommer. Jag hoppas ni haft ett riktigt bra år. För vår del har det varit både positiva saker och negativa saker som hänt. Som tur är tror känns det som om det positiva överväger det tråkiga.
 
Lite tråkigt var det förstås i morse, för kl 8 kom vår julbonushund Ronjas (Amamus Gallinago Media)  husse o matte och hämtade henne för hemfärd ner till Stockholm. Det är lite förunderligt vad behändigt det är när hon är här. Man märker henne inte alls, hon bara finns och anpassar sig till allt vad vi hittar på. Följsam och ser alltid till att fråga om hon får göra det hon har tänkt sig, gäller även de fyrbenta innan hon drar igång någon uppskattad lek.
  
Jag gick ut för att skotta bort lite snöhögar som blev kvar efter att Elis var här och skottade med traktorn i går. Det finns ju viss risk att de fryser fast annars. Hundarna fick gå till hundgården under tiden men efter en liten stund fick jag höra att Garbo satt på hundhusbron och ylade. Jag är ganska övertygad om att hon ropade på Ronja som hon nog trodde fanns där ute i skogen någonstans.
 
Som tröst till flickorna så tog Thord permobilen och Greta och jag sparken och Garbo & Piga på en bysväng. Härligt väder, solsken och plusgrader och mycket bra sparkföre gjorde inte saken sämre. Flickorna fick sträcka ut ordentligt och sedan fick de gå lösa en stund i ett skoterspår innan vi vände hemmåt. Thord och jag passade på att njuta av lite glögg och pepparkakor när vi kom hem. Hur skönt är det inte att ha julledigt? Njuter varje dag! Enda nackdelen är att dagarna går så fort. Jag kan inte fatta att det redan har gått mer än en vecka på de 16 dagarnas ledighet som jag unnar mej.
 
Till sist hoppas vi att ni får ett bra slut på året och ett riktigt Gott Nytt År! Vi vill bara passa på med en pekpinne inför nyår! Vill bara påminna er om dagen efter… Alla ”lämningar” från raketer och smällare är ABSOLUT TABU att leta efter, apportera eller tugga på!! Dödligt giftigt för hundar och man har ingen lång stund på sig att ta sig till veterinär om olyckan är framme. Så se upp, var rädd om era fyrbenta! Låt dem inte vara lösa i områden där det kan finnas rester, tänk även på nedslagsplatser, inte bara avfyrningsplatser.
 
Men som sagt var…
 

 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × ett =