121116 Det har varit tid för kontemplation (i betydelsen djup begrundan).

 
Alexisbacken i tidigt morgonljus (dock ej i dag)
 
Länge sedan det blev skrivet i bloggen… Vi har redan avverkat halva den mörka novembermånaden och jag har gett mej lite tid att tänka och begrunda ett och annat. Ett resultat är att denna blogg fortsättningsvis kommer att ses ur min egen synvikel. Tanken tidigare har ju varit att försöka se vad som händer från ”flickornas” sätt och se på det hela. Kanske kommer det också ett och annat inlägg från dem även i fortsättningen, vem vet?
 
Innan jag samlar mej och berättar om mina djupaste funderingar börjar jag lite lätt idag med att sammanfatt vad som hänt sedan sist.
 
För Piga och Garbos del har  de hunnit vara dålig i magen var sin vecka och avverkat var sitt löp. Garbo löpte först och när hon var klar var det Pigas tur. Nu är det Greta som börjat, så löp har pågått sedan mitten av september. Trösten är ju att vi faktiskt slipper löp under jul detta år! Härligt!
 
Själv har jag, tillsammans med Eva Thörnqvist och Lena Hildingsson, firat Garbos båda jaktchampionat (Eva & Lena firade Koralls & Ice’s jaktchampionat också förstås). Vad vi gjorde har ni kanske läst på hemsidan… Tyvärr så är det strul med SSRK’s inrapportering (med det nya systemet) till SKK så championaten är inte registrerade ännu. Hoppas de sätter lite fart för det är lite trist…..
 
Själv har jag lite problem med mina axlar och en höft och har fått diagnosen artros, en livslång kronisk sjukdom som jag nu får lära mej att hantera och leva med. Har gått i ”Artrosskola” och en ”lektion” låterstår, sedan kommer ett träningsprogram att utarbetas. Det som är viktigt är att man rör på sig och det gör jag och mina flickor varje dag, minst en timme.
 
Dagens morgonpromenad resuterade i att flitig liten Piga kom med en tass, allt ska hon ju apportera… Så här såg den ut:
 

 
 
Jag hängde först upp den i en trädklyka men den blev lite svår att se… Gissningsvis är det en grävling som fått ”stryka på foten” (nu var jag väl rolig va?). Man kan ju undra vilket djur det är som i sin tur har grävling på menyn…
 
Under förmiddagen överraskade jag ”flickorna” med köra lite grundträning med dem hemma på gården så nu ligger det lungt och snusar här bredvid mej.
 
En glad nyhet fick vi också idag… Hiro (Amamus Sterna Hirundo) är friröntgad med A på höfter och ua på armbågar. Nu väntar vi också på resultatet från Lizzys (Amamus Sterna Repressa) röntgen som hon gjorde i fredags. Förhoppningsvis så är de tre återstående Tärnorna också på gång för röntgen.
 
 
Återkommer förmodligen i morgon med lite mera tankar och funderingar….
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 15 =