130417 Våren är faktiskt här nu!

På morgonpromenaden idag konstaterade jag att nu är våren här. Alla vårtecken finns!
 
 
I skogen där det är lite lä och där solen kommer åt ser det ut så här….
 
 
T o m stigen (till vänster) är så gott som snöfri trots vinterns evigt packande av snön
med både tassar och fötter. Skoterspåren är dock fortfarande packade med snö och is.
 
 
Det som gjorde mej riktigt glad idag var förstås de första blåsipporna. För mej är det vårtecknet nr 1!
 
 
I och för sig kan man ju undra…
Hemma känns den ihopskottade snöhögen gigantisk för solen att ta sig an…
 
 
…. men tittar man mot huset blir man ju lite hoppfull förstås.
 
 
 
Ett annat vårtecken är ju att flickornas tassar måste torkas när de ska in. Tur att vi har bänkarna på bron så det är lätt att torka både smutsiga tassar och magar. Dessutom är jag tacksam att jag har labradorer och ingen långhårig variant. Det räcker faktiskt rätt bra med att torka av dem med handduk. De har ju ingen päls som det fastnar grus i , tack och lov. Dessutom har de inget emot behandlingen, de brukar köa för att få komma upp och bli torkade.
 
Det är lite synd att det vackraste vädret är på morgonen, men man ska kanske inte klaga då det är då jag har en timme alldeles för mej själv tillsammans med flickorna. Solen skiner från en nästan klarblå himmel men efter frukost så drar molnen ihop sig och det blir bara flikar av blå himmel och sol bara korta stunder. Det är dock rätt varmt, ca + 7 grader.
 
För övrigt möttes jag av en glad gubbe när jag kom hem från jobbet igår. De hade ringt från ortopeden och frågade om han ville operera handen den 14 juni. Då skulle en expert från Umeå komma och om han ville kunde han få passa på då. Annars måste han åka upp till Umeå och fixa handen. Självklart tackade han JA!
 
Idag blir det en något strulig dag för mej. Först ett arbetspass i Gällö, sedan ett hos Skogstrollen i Bräcke som måste avbrytas en timme för akupunktur och sedan får jag åka tillbaka och göra färdigt. Men vad gör man inte när det är ont om behandlingstider?
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × tre =