130423 Lite upp och lite ner….

Lite upp och lite ner…. eller kanske lite ner och lite upp har det varit. En något strulig dag så att säga. I dag skulle det var oväder som det såg ut men det har kommit två små korta regnskurar men det är ju både upp … och ner. Skulle vara bra med en ordentlig regnskur som tog bort de sista av snön men å andra sidan är det rätt skönt med finvädret också.
 
Några nya vårfynd gjorde vi inte idag på vår morgontur, flickorna och jag. Däremot tyckte jag att jag såg en kanadagås vid Gimån. Inte helt säker för jag kunde inte stanna för att titta mera noggrant men en svan såg jag också där. Dessutom en mås som hade fångat en rätt stor fisk och som hade stora svårigheter att flyga iväg med den.
 
Idag hade jag tänkt att gubben och jag skulle ta oss en titt på min cykel men i gårkväll upptäckte jag att jag hade tagit fel storlek på däcken och slangarna. Det var bara att byta till rätt storlek när jag ändå var i Bräcke. Det blev 102,- tillbaka. Lite ner …. och upp alltså.
 
Jag fick ett besked med posten idag som jag faktiskt väntat mej men hoppats skulle vara annorlunda. Någon A-kassa blev det inte för min ofrivilliga ledighet när Thord var på sjukhuset och på rehab. Tänk om de kunde ge riktiga besked från början så hade man i alla fall sluppit all denna pappersexercis. Det bedöms från fall till fall var svaret trots att de alldeles säkert visste att det inte skulle betala ut några pengar. Man har ju ett otroligt bra jobb när man är anhörigvårdare… Behovsanställd på timtid, ingen helglön, ingen som helst uppskattning eller uppmuntran t ex vid jul från arbetsgivaren (kommunen) som de flesta andra anställda, ingen löneförhandling eller ”utvecklingssamtal” och blir man då utan arbete en period så får man inte ens stämpla. Halleluleja! Behöver jag säga att jag tycker detta är rätt mycket ”ner”?
 
Men nu ska vi inte klaga mera. Nu hoppas vi på sol och värme och ljusare tider.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två × fyra =