130426 Uppdatering i denna sena timme….

 

 Det blev en uppdatering även idag fast timmen är sen… Dagen började väl rätt ok men temperaturen låg bara på +1,8 grader, snö  i luften och moln täckte himlen. Efter flickornas frukost var det dags för morgonpasset.

När vi började promenaden såg det ut så här:
 
 
När vi återkom till vår gård såg det ut på detta viset. Stora snöflingor i luften men med en sol som kämpade sig fram. Kan ju berätta att den segrade till slut och visade sig mestadelen av dagen trots att temperaturen inte orkade upp till mer än ca 8 plusgrader men med en kall vind.
 
 
Efter gubbens och min frukost kom vår kära svärson med ett lass pellets. Dessutom tog han sig tid att byta däcken på vår bil. Detta trots att han hade ganska fulltecknat schema. Emelie och Andreas ska till Umeå får en badmintonturnering och då skulle både Maud och Lars följa med. Nu skulle de inviga sin nyinköpta husbil och det var en hel del att fixa innan det var dags att dra iväg vid 15-tiden. Man kan inte annat än vara tacksam över vår dotters goda omdöme att välja livskamrat.
 
 
 
 
Gissa om det kändes som om när man var ung och fick sätta på sig ”springskorna” för första gången på våren.
Våra ”extrema vinterdäck” är lika osköna att köra på torra vägbanor som de är underbara i vinterföre. Så härligt! Tusen tack Lars!
 
Potifar var också med men han fick stanna hos oss. Inte lätt att vara hane och bo hos två höglöpande tikar och en skendräktig. Men eftersom han är en cool typ så fungerar det faktiskt utom att försöka gå ut med dem alla fyra samtidigt förstås …. Tur vi har hundrummet så vi kan agera slussning….
 
Ingen dag utan att man blir lite ilsk också. Man måste hålla humöret uppe! Skrev ett lite argt mail till kommunen idag då man påminns om vilken hänsyn det tas till vanligt folk. Så här ser det ut hos oss som är granne till Fjällsta skola:
 
 
 
Skräp….
 
 
 
 
 
Bollar och leksaker….
 
Det återstår väl att se om det hjälper men som sagt, vi vägar att acceptera att vår tomt blir en soptipp för kommunen!
 
Det kom även idag ett trevligt mail och vi måste dela med oss av denna stiliga herre. Det är Zigge (Amamus Sterna Elegans) som skickar en hälsning tillsammans med sin matte Kicki.
 
 
Efter dagens arbetspass blev det bara lite pizza till middag. Inte så dumt det heller. Vår ”hustomte” tittade in och kollade på gräsklipparen som han ska fixa så den fungerar som den ska när det blir dags.
 
Kvällen avslutades i trevligt sällskap med lite ost och kex tillsammans med våra Norska vänner som är här några dagar.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + nio =