130427 Våren är faktiskt sen, det är bara att konstatera

Idag är det den 27 april och riktmärket för när Sundsjön burkar ha öppet vatten… Så icke detta år. Isen har inte ens börja mörkna ordentligt så vi får väl vänta lite till på den riktiga våren.
 
I morse var det lite spännande när det var dags för morgonturen. Efter lite klurande så blev det så att jag började med att ha Potifar i koppel och flickorna fick gå lös fot. Fungerade alldeles utmärkt! När vi kommit en bit fick flickorna rasta av sig och sedan var det Potifars tur att gå lös och få rasta sig. För att han inte skulle var helt fixerad vid mej, Piga och Greta så fick Garbo vara ”lockfågel” och det fungerade också alldeles utmärkt. Sedan fick de växla lite om vartannat med att vara lös respektive gå i koppel. Nemas problemas! Ganska enkelt när inställningen till livet är att vara till lags…. Cool kille den där Potifar! Ja flickorna är inte så dumma de heller.
 
Tog ”gud i hågen” och chansade på att ta ett foto på gänget. Gick också bra som synes:
 
 
Här är glada gänget. Greta med den alltid stora ”slipsen”, Garbo, Piga och Potifarockså något flämtande…
Lite spännande är det allt!
 
 
Nästan hemma fick jag chansen att ta ett foto på den gäckande lilla trumslagaren. Äntligen!
 
Efter frukost och de vanligt förekommande morgonsysslorna var det dags att åka till Ösersund. Först lite shopping i  Lillänge och sedan möte med Rune Thander i Gräfsåsen för att lägga upp provrutorna för det inofficiella kråkprovet som SSRK/JH anordnar nästa helg och som vi ska döma.
 
En check över provmarkerna och huvuddragen blev rätt snabbt klara så nu återstår lite funderingar och justeringar under veckan så är det nog färdigt för genomförande nästa lördag. Känns rätt kul faktiskt. Det är ju rätt länge sedan jag engagerade mej  så jag hoppas förstås att det känns lika roligt när det hela är över.
 
Under eftermiddagen fixade Arne Hunnestad och Thord lastgallret och grindarna till bilen så nu äntligen har jag en hundvänlig och lite säkrare bil för hundtransporter igen. Så bra att ha goda vänner som ställer upp och hjälper oss. Vad skulle vi göra utan dem? Naturligtvis bjöd vi Arne och Astrid på middag som tack för hjälpen. Det blev ”tjalaknul”, potatisgratäng, cremy peppersås och sallad och ett gott rödvin till, Ramos Reserva. Lite chockladmousse med grädde till efterrätt blev det också. Vi blev nog alla ganska mätta och belåtna för Arne och Astrid gick hem redan vid 9-tiden och halv 10 försvann Thord till sin lopplåda. Nu sitter jag ensam kvar och författar detta samtidigt som jag har ett ”getöga” på Morden i Midsomer men mina ögon är rätt tunga. John Blund får nog snart sällskap av mej också är jag rädd…
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =