130801 Full fart in i augusti fulltecknad dag!

I morse var det till att lägga på ett kol då det har varit många saker som legat på. Jag kunde trots det inte låta bli att fota ”utsmyckningen” på farstubron:
 
 
Detta ”naturens underverk” satt på dörren…..
 
 
…. och denna satt effektfullt på en av de vita stolparna.
 
Morgonturen fick kortas av lite då stoppet vid hallonsnåren blev lite längre än det var tänkt…. men det är ju så gott …  för både två- och fyrbenta!
 
 
Fullt med mogna hallon…..
 
 
Mums!
 
När vi fortsatte vår runda så blev jag lite nostalgisk när jag passerade ”sötkull’n” (jämtska för rödklöver.
 
Min uppväxt naturliga ”sötsug”….
 När jag växte upp tog vi ”en nypa” av de små blommorna i bollarna och sög in den lite söta vätskan.
 
Men nu blev det lite fart på benen, det gick inte an att gå och dröna längre. Hem till frukost och göra oss redo för en resa till Linda Laser och en tur till ”skroten” i Lungvik. Garbo fick en laserdos till för säkerhets skull och lite bonus längs ryggraden. Tror att hon tyckte det var rätt skönt.
 
Vindrutetorkaren på bakrutan på bilen är ur funktion så vi skulle skaffa en ny (läs begagnad) motor till den men naturligtvis hade de ingen som var nermonterad så det fick vi göra själva. Sedan en tur till Volvo för att köpa några clips, ett stopp i Lillänge för lite diverse proviantering och sedan bar det av hem igen. Det var också tänkt att jag skulle ha åkt till Bygg- och Varuakuten i Gällö och köpt några säckar pellets men det hann jag inte. Måste få mej lite lunch och sedan var det dags att åka och jobba. Trodde i mitt stilla sinne att jag kanske skulle hinna köpa pellets på hemvägen men de stänger kl 17 och idag hade barnen varit på alla tre avdelningarna så tyvärr… städningen tog för lång tid. Vi får elda med el tills på lördag….
 
Vädret har varit rätt tråkigt på förmiddagen, bara en 13 – 14 grader och inte så mycket sol men nu i kväll har finvädret återvänt. Skulle visst blir riktigt bra i helgen.
 
Just nu sitter jag och väntar på besked från Maud om hur det gått för Andreas. Han hade landat på nacken på studsmattan och hade ont…. Stackarn, hoppas verkligen att det bara är mjukdelar som fått en törn. Håller tummarna!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × 5 =