130820 Tisdag, en rätt okey dag!

I morse när vi gick vår runda var det disigt och grått och ca 12 grader. Vi hann dock inte särskilt långt på vår runda förrän solen tittade fram och skingrade det fuktiga diset.
 
När vi var på hemväg så fick jag se att Piga satte nosen i vädret och drog bestämt ner i diket bredvid oss. Det skramlade till och så kom hon glatt viftande på svansen.
 
Hon hittade en tom ”Krokodilölburk”
 
Hon var alldeles säker på att jag skulle bli lika lycklig som hon över ”fyndet”. Ja man kanske skulle börja använda henne för att leta tomburkar. Det kanske kan bli några kronor?
 
Efter frukost och lite hemmasysslor så gav sig Thord iväg med Greta och permobilen och jag med Piga och Garbo. Jag tänkte ”gnugga” dem lite på lite kluriga och långa dirigeringar och markeringar.
 
 
Här var målområde 1. De fick först en markering med apportkastaren.
 
 
Här var målområde 2, också med en markering först.
 
 
Målområde 3 inleddes på samma sätt.
 
När alla tre markeringarna var hämtade lade jag ut dummisar i samma område och de fick gå på dirigering. Lätt som en plätt sa flickorna trots att terrängen var väldigt oländig med breda spår efter skogsmaskiner korsade området lite över allt samt allt ris, gropar och stenar och uppförsbackar. Alla apporterna låg uppe på ”hyllan”. Lite märkligt är det allt…. I söndags missade Piga en markering på ca 15 meter men idag fixade hon dessa långa markeringar trots terrängen och avståndet.
 
Varmt var det och varma blev flickorna och tungorna hängde.
Som tur var finns det ett litet vattenhål med simdjup så de fick svalka sig lite.
Till deras stora glädje kan man säga!
 
Under tiden har vår snälla granne röjt lite sly vid vägen och kört allt ris som blev, till nedre delen av ängen och där gjort en liten ”majbrasa”. Vi får väl elda när det blir sämre väder och vi har tid att bevaka elden. Snyggt blir det i alla fall vid vägen.
 
Ett arbetspass blev också avverkat och nu i kväll fick vi besök av Arne Hunnestad så vi fick oss en liten pratstund. Min goa dotter Maud och jag har också smidit lite planer lite framåt i tiden. Om allt går i lås så kommer vi att få lite mor-dotter tid vilket jag verkligen ser fram emot. Så summan av dagen måste jag säga är en riktigt okey tisdag!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − fyra =