130822 Tja vad säger man?

Torsdagar brukar vara långdagar för min del men idag blev det kortdag. Dagis var stängt då personalen hade utbildningsdag så i stället för 5 timmar blev det 2. Maud och jag hade bestämt att vi skulle åka till Bodtjärn och träna vatten med Piga, Potifar och Garbo nu när det blev tid till det.
 
Sagt och gjort. Vi kom väl iväg vid ½ 2-tiden så vi hade hela eftermiddagen på oss. Vi tänkte börja med lite vattenmarkeringar och vattendirigeringar. Piga var först ut. Igår sa hon att allt var lätt som en plätt. Idag sa hon ”Jag förstår ingenting alls”…. Någon vattendirigering blev det inte för hennes del men ett flertal olika försök med vattenmarkeringar. Man kan väl säga att en blev godkänd men hon fick en massa konditionsträning i alla fall.
 
Potifar resultat blev ungefär detsamma men jag vet inte vad grunden till problemet låg egentligen. Garbo fixade sin markering och en klurig och lång vattendirigering. Det sistnämnda väldigt bra.
 
Vi tog oss en promenad och gick upp till den kalyta som vi (Piga, Garbo och jag) tränade vid igår. Där körde vi dirigeringar på tre målområden och om vattenjobbet gick åt fanders funkade detta alldeles utmärkt! Även här blev det förstås konditionsträning för terrängen är riktigt oländig där uppe.
 
Vi tänkte avsluta med en dubbelmarkering uppe på en kulle. Utgångsplatsen låg på motsatt kulle och markeringarna landade uppe på kullen men det såg ut som om de landade bakom. Potifar fick börja och bekymmer blev det även här. Han gick ut i rätt område, missade med mycket snäv marginal den andra markeringen. Vi gjorde om ett flertal gånger, kastade omvänt men resultatet blev detsamma. Några fick han till men efter en hel del om och men.
 
För Pigas del blev det också krångel med den första. Måste få söksignal till slut för att hitta den andra. Gjorde om och den blev väl i alla fall godkänd men ingen ”spik”. För Garbo gick det lite bättre även om hon också fick jobba en hel del för att få in dem. Nu var ju inte terrängen här något snällare än vid dirigeringarna så vi kände att vi fick väl nöja oss med det som blev. De fick i alla fall träna på uthållighet och fick på köpet en rejäl dos konditionsträning.
 
Greta och Thord var ute på en Permobiltur på byn och just nu ligger flickorna i soffan och ser ut att vara ganska nöjda med livet som sådant.
 
 
Greta håller ett öga på vad jag gör men Piga och Garbo är helt utslagna som det ser ut.
 
Det fanns väldigt gott om bär på hygget. Mest lingon men även blåbär och hallon. Vilket fantastiskt bärår det har varit i år. Vart man än går, var man än tittar så finns det bär. Flickorna är överlyckliga för det varje gång de får frikommando. Då mumsas det bär så det står härliga till. Det är nästan så att man blir sugen på att ta fram bärplockaren men nu äts det väldigt lite sylt här i huset och min höft och mina knän tycker inte om ”bärplockarställningen” så det får stanna vid att ”egentligen så har jag lust att …. ”
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + 12 =