130825 Gåtan om den försvunna bollen och dummisen.

Idag har jag försökt lösa gåtan om den försvunna bollen och dummisen. Skulle också vilja ha lösningen på hur man kommer ihåg saker och ting.
 
Hå hå ja ja. Det man inte har i huvudet får man ha i benen är ett mycket sant uttryck. Mina ben (och även bilen) har fått extra motion idag. Tänkte ge flickorna en rejäl duvning idag och det löftet höll jag nog. Själv fick jag en duvning i uthållighet, tålamod och behärskning men varierat resultat.
 
Jag tänkte åka en tur mot Singsjön och titta till tjärnarna där borta. Det är länge sedan jag var åt det hållet så det kunde bli något nytt och spännande för Garbo o Piga tänkte jag. Thord tog med Greta på en tur med permobilen, inkl en stunds apportering från vatten. För oss gick det sämre… låst bom! Det blev Loktjärn som vanligt alltså.
 
Vi började med var sin vattenmarkering med boll och bollkastare bakom öar och mot vassen. Gick strålande! Bägge fixade sina med beröm godkänt. Garbo fick extra stor startsträcka på land medan Piga fick lite mindre. Sedan lade jag ut en landmarkering åt dem utan att de fick hämta.
 
Därefter gick vi ett kvarts varv runt tjärnen. Ute på myren lade jag en landdirigering åt dem var som de heller inte fick ta just då. Istället blev det en ny dubbelmarkering med bollkastaren. Piga först ut. Hon var mycket fokuserad och drog iväg bland öarna men drog sig lite för långt åt höger. Jag såg bollen klart och tydligt i vattnet mellan två öar till vänster. När Piga var tänkt dra upp på land stoppade jag henne och styrde henne mot bollen som nu hade försvunnit. Jag tänkte att den drivit en liten bit till men att den fortfarande låg mellan de två öarna. Det blev många omstyrningar och söksignal men ingen boll. Kallade in kavalleriet… Garbo! Hon brukar alltid vara pålitlig i dessa sammanhang. Det blev många styrningar hit och dit där också kan jag säga men ingen boll. Den var puts väck.
 
Piga fick hämta den andra bollen i markeringen och sedan gjorde vi om det hela. Gick galant! Garbo fick en trippel, gick också galant. Tog gud i hågen och gjorde en trippel till Piga… gick galant. Hej å hå så det kan gå!
 
Nu gick jag runt tjärnen ett kvarts varv till och kastade ut två dummisar på en ö. Det var bara det att den andra hamnade i vattnet men de fixar sig tänkte jag. Tanken var att de skulle få hämta dem när vi kommit tillbaka till utgångspunken men innan dess skulle de få ta landdirigeringen som jag lade ut på myren. Garbo först och sedan Piga. Lätt som en plätt. Gjorde en dubbelmarkering till Piga och det var spik på första men sedan drog hon mot tjärnen… Skickade om och hon drog ut på myren men åt fel håll. Försökte styra men då blev det kaos i huvudet på flitig liten Piga. Hörde inget, förstod inget… och matte blev arg. En stoppsignal är en stoppsignal och ett vänstertecken är ett vänstertecken. Basta! Hmmm. Det blev lite övningar på signaler och tecken istället.
 
Väl tillbaka mot första startpunkten fick Garbo gå på en landdirigering. Halvvägs bra men sedan vek hon… Tillbaka och gör om gör rätt! Flitig liten Piga fick gå lite närmare innan dirigeringen och det blev precis lika där. Gör om gör rätt. Därmed var jag rätt nöjd och det tror jag flickorna var också. De fick avsluta med två dubbelmarkeringar med bollkastare där de turades om att ta den sist kastade respektive först kastade. Gick alldeles utmärkt! Jag hörde en bil uppe på vägen så vi packade ihop och gick upp till bilen. Där stod ett äldre par med bärplockare och frågade om vi plockat bär….
 
När vi var på väg hem kom jag på att de där dummisarna på andra sidan tjärnen som flickorna skulle få ta innan vi gick hem, de hade jag glömt. Nåja, vi åker dit i morgonförmiddag tänkte jag. När vi kom hem och packade ur bilen såg jag att jag glömt en dirigeringspinne också. När vi kom in kom jag på att jag inte hade västen med mej hem. I den hade jag min nya telefon… Det var bara att ge sig iväg igen. Tog med mej Garbo. Tänkte att jag skulle slippa gå runt halva tjärnen själv
 
Västen låg på stigen där jag tappat den och naturligtvis fixade Garbo den första dirren. Den andra…. nä… hittar inget… F_n det var till att gå. Ingen dummy, hade förstås sjunkit. Å vad less man blir. Hundarna duktiga och så klantar man sig själv. Borde ju ha tänkt på det. Det var ju inte första gången idag (bollen).
 
Under tiden som jag gick ringde Marie Östergrens och avlade rapport om Pluras debut i Ökl. Det blev en trea. Hade skött sig utmärkt på landdirigering, markering och sök men det sket sej på vattendirigeringen. Jag tycker att förstås att de klarade debuten med bravur, positiva omdömen om allt utom vattendirigeringen. Jag tror att Marie också är en klok kvinna och resonerar rätt.,,,  Hon tänkte lite som mej ”Inte alltid prisvalören som är det viktigaste utan när ma känner att hunden utför ett i stort mycket bra arbete så gör det gott i hjärta och själ även om vi förstås kör för ädlaste valör”. I morgon ny dag och nya tag!
 
Vi har också fått lite rapporter från Sofia och Eeizha samt Maria och Molly. Bägge ekipagen har varit på andjakt och flickorna har skött sig med den äran. Kul att höra!
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 × 2 =