130827 Ibland kan man inte göra annat än bara njuta….

Ibland kan man inte göra annat än bara njuta. Egentligen tycker jag mycket om hösten men en dag som denna visas sensommaren när den är som bäst. Morgonpromenaden bjöd på lite försmak av hösten. 12 grader varmt, soligt och klart väder och lönnen i skogen har bytt till höstdräkt.
 
 
Lönn i höstskrud
 
 
… men resten av skogen är fortfarande sommarklädd…
 
Efter frukost kände vi att det var alltför fint väder för att låta bli att vara aktiv utomhus. Termometern hade stigit till sommartemperatur och solen sken. Thord tog med Greta ner till sjön vid kyrkoruinen. Idag fick han testa en chuck it och det fungerade rätt bra så den tog han också med + 2 tennisbollar. Den första ”vinglade” de bort (Thord kastade för kort och där det var väldigt brant så den landade vid kanten och Greta hittade den inte). Det blev alltså oavgjort på den kan man säga… Naturligtvis blev det några riktiga kast också så bada fick hon, den glada Greta.
 
Själv tog jag med Piga och Garbo ner till gamla badplatsen. Apportkastaren och min chuck it följde också med. Måste passa på att träna vatten när vattnet fortfarande är badvänligt, nästan så man ville hoppa i själv faktiskt. Det tog en stund innan det blev någon träning. Ibland måste man bara stanna upp och njuta. Vissa dagar är det inget tvivel om att man bor på rätt ställe. Se själva, jag tror att ni håller med:
 
 
Helt vindstilla
 
 
Himlen speglade sig i vattnet
 
 
Det är bara att njuta
 
 
Gårdarna på andra sidan… Fanbyn
 
 
En liten krusning blev det ibland
 
 
En mås flög förbi och speglade sig i vattnet
 
 
Här stannade vi för att göra lite markeringar
 
 
En andmamma kom förbi med sina ungar
 
 
Här kommer flitig liten Piga med den första apporten i en dubbelmarkering
 
 
På väg ut till den andra… Hon simmar fort min flitiga lilla Piga. Riktiga svallvågor blir det.
 
 
När första skotten föll fick vi besök av två skränande tranor….
 
 
De ville nog hålla koll på vad vi gjorde.
 
Meeeen nu är det väl snart min tur igen tycker Garbo
 
Flitig liten Piga i full koncentration.
Garbo kan ju missa någon och då gäller det att ha koll på läget.
 
Vi avslutade med lite bollar i tätskogen, som markeringar och de var riktigt duktiga bägge två. Använde näsan på bästa sätt.
 
Eftermiddagen ägnades åt jobb i Bräcke och kvällen har vi slappat bort. Tyvärr verkar det som om finvädret har nått sin ände. De vankas lite svalare temperaturer några dagar framöver så egentligen skulle man ha tillbringat kvällen utomhus men ibland måste man få vila sina trötta ben också…
 
Marith
 
 
 

0 reaktioner på ”130827 Ibland kan man inte göra annat än bara njuta….”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 + 5 =