130828 Lite si så där..

Idag när vi gick morgonrundan, jag och flickorna, upptäckte jag att bonden hade tagit rätt på gräset i Alexisbacken och då började tankarna snurra. Så efter frukost och morgonstök tog jag med Piga och Garbo för lite träning där i backen. Hade ett perfekt upplägg men naturligtvis så sket det sig. Vad annars?
 
När vi närmade oss backen hörde vi många glada, unga röster. En hel skolklass var där på utflykt. Nåja, det fick bli ett alternativ. Jag hade med några dummisar och chuck it och tennisbollar. Så vi började med lite markeringar i skogen. Piga var på alerten och spikade sina medan Garbo som brukar vara säkerheten själv strulade med alla sina…. Jag hade lagt ut dummisar i förväg för linjetag med långgräs och förvildade nyponbuskar som ”hinder” på vägen. Detta gick alldeles utmärkt!
 
När vi gick hemåt försökte vi ånyo med markeringar och då blev det precis tvärt om. Garbo spikade sina medan Piga missade…. Hmmm…. När vi var nästan hemma avslutade vi med ett närsök på två tennisbollar åt dem var. Garbo var super medan Piga fixade sin första men den sista var det omöjligt. Jag hade lagt den under en stor hög med ris och hon borrade sig ner och lyfte på högen med kroppen men hittade den inte. Nästan så man funderar på noskvalster… Är det inte det som brukar vara felet när jakthundar inte hittar det de ska?
 
Nu till något roligare. Marie & Plura var ju på jaktprov i helgen och har därmed avklarat debuten i Ökl. Nu blev det en 3:a pga en vattendirigering men det övriga skötte de väldigt bra. Idel 5:or (förutom 3:a på vattendirren)… Hon skickade protokollet och det kan jag ju inte låta bli att lägga ut… Hoppas hon inte har något emot det.
 
 
Lite synd när allt annat var så bra men bättre att glädjas över det som var så bra än att gräma sig över det som gick fel. Duktigt ekipage är det säger en stolt uppfödare. 😀
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett + tretton =