131206 Vi fortsätter väl på den positiva vägen?

I morse blev det heller ingen sovmorgon och när flickorna och jag gick på vår morgonrunda så var det pannlampa och blinkhalsband som gällde. Det hade snöat lite så det var gott om spårsnö och vi kunde alla utläsa att familjen Bambi, herr Jösse och herr Mickel hade gjort besök på vår gård. Tyvärr var det så mörkt så jag bedömde att det inte var värt ett försök att ta några foton.
 
Flickorna var glada för både snön och den extra tiden det blev på morgonrundan. Själv fick jag riktigt svårt att gå så jag funderade lite på hur jag skulle kunna ta mej hem efter halva vägen men… Mitt motto är ju ”Allting går bara man vill tillräckligt gärna” så vi tog oss hem. Tur att flickorna uppskattade den extra tiden i alla fall.
 
Efter frukost var det bara att krypa in i duschen men innan jag hann sätta på vattnet så ringde telefonen. Det var min sjukgymnast som undrade var jag fått min ”Tens” utskriven. Jag beställde plattor till den igår och hon hade ringt hjälpmedelscentralen som upptäckt att jag beställt flera omgångar under en rätt lång tid. Nu var det ju så att det var sjukgymnasten själv som gett mej den och då berättade hon att det blivit nya regler. Om man hade den mer än 3 månader måste man köpa den. Den kostar mellan 500,- och 800,- beroende på hur gammal den är. Jag undrade hur vi skulle göra då. Jag har inte råd att köpa den just nu…. Då skulle hon försöka fixa det så att jag fick låna den 3 månader till och därefter köpa den. Hoppas det funkar men då kan man ju förstås se lite positivt även på denna överraskning.
 
Dagens riktigt stora positiva händelse var förstås min tid hos Jessica Massör. Så gudomligt! Tänk vad hon har gjort mycket gott för min kropp (och även själ förstås, hon är ju lite av min presonliga terapeut också…).
 
Efter det var det dags att hämta gubben och åka till Östersund efter en lite vilopaus. Pannan strejkade ju igår och en ny termostat skulle inköpas. Positivt var att han fick den gratis då den var lätt begagnad. Gott att handla av släkten….
 
Under tiden ringde en handläggare från Försäkringskassan, hon som räknar ut vad jag eventuellt kan få i sjukersättning. Mina arbetsgivare hade lämnat uppgifter men det visade sig att Bräcke Kommun hade lämnat på tok för låg timpenning, fy skäms!!! Jag förklarade att deras uppgifter inte kunde var rimliga när hon berättat vad de sagt. När jag bad henne jämföra med fjolårets deklaration insåg hon också att det var min uträkning som var rätt. Halleluleja! Vilken känsla att bli trodd! Semesterersättningen var en historia för sej. Istället för att räkna med den faktiska uppgiften 12 % på månadslönen som jag får från båda mina arbetsgivare så räknar man genomsittlönen delat med timmarna som jag jobbat gånger 200 timmar och en viss procent som jag inte ens hann uppfatta… Ja ja, FK tjänar ju ett antal 1000-lappar på att göra så förstås så det är ju bara att godta vad de säger antar jag. Får väl vara positivt glad att bli trodd i alla fall.
 
Blev faktiskt övertygad om att jag blivit trodd ifråga om mina bekymmer med mitt ben och höft också idag. Så skönt att ha en läkare som faktiskt begriper något och som t o m förekommer en. Remiss till ortopeden skulle skickas omgående och ifråga om att börja jobba nästa måndag var inte att tänka på över huvud taget. Frågan var snarare om jag kunde fortsätta med min halvtid som personlig assistent. Men det vidhöll jag faktiskt för det går att styra lite och det är sällan att det är något jag måste göra akut, det mesta går att planera i lagoma doser. Det allra bästa med detta, bortsett från att kanske äntligen bli av med smärtan förstås, är att man känner att någon tror på vad man säger (röntgenplåtarna kanske hjälpte till men ändå)!
 
Nu i kväll ringde Elis och sa att det är älgkött på gång i morgon eftermiddag. Jättebra! Skönt att kunna fylla frysen men riktigt kött igen men jag gruvar mej lite. Hoppas jag fixar det men det kanske går att paketera och sånt sittande på en stol även om det tar lite tid. Gott kommer det att bli framöver. Skönt att kunna hitta något i frysen förjämnan när man ska laga mat.
 
Har också just haft en tjusarstund med flitig liten Piga som bara älskar att ligga i mitt knä en stund varje kväll. Blir lite varm om hjärtat… Nu blir det Idol på TV. Det måste man ju titta på. Trevlig lördag kväll på er!
 
Marith
 
PS. Hittade inget positivt att säga om snön som kom så den utesluter jag och blundar för den istället. DS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

14 + sju =