131212 Tö och oväder i antågande.

I morse var det rena rama Jämtländsk sommartemperatur, + 8 hela grader. Morgonturen avverkades i ishalka men som tur är har jag ju både Icebugs och käpp med ”pigg”. I ärlighetens namn ska sägas så var det inte ishalka överallt mest i uppförsbackar och nedförsbackar.
 
 
Snön är snart en saga all som det verkar
 
Flitig liten Piga fick gå fot en stor del av vägen idag då hon var på egna äventyr igår och inte kom på varken rop eller inkallning under flera minuter. Det gäller att vara alert på matte om man ska ha frihet under ansvar.
 
Lite olycklig ser hon allt ut att vara, Lillpiga!
 
Dagen förflöt utan större åthävor. Thord var iväg och åt lunch på församlingshemmet. De har träffar var 14:e dag med lite olika aktiviteter. Idag var det riskgrynsgröt och skinkstutar samt lite sång och småprat. Han var väl inte alldeles överväldigad när han kom hem men lunchen var ju god (och billig, 30 spänn).
 
Eftermiddagen ägnade jag åt att säkerställa allt ”löst” som finns på gården, i alla fall det som gick. Vi ska ju få ett kort besök av stormen Ivar som även har med sig lite orkanbyar. Huvvaligen. Nu i kväll har jag tappat upp vatten i allehanda kärl för att vara förberedd på det värsta.
 
 
Fulla diskbänken blev det.
 
Alla ljuslyktor har nya värmeljus och ficklampan är lättillgänglig. Det enda jag riktigt hoppas på är att allt är i ”onödan”. Vi får väl se hur det går, vi hörs i morgon om Ivar har varit snäll nog att låta oss behålla elektriciteten.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton + femton =