131227 Vilken härlig dag!

Dagen började med sovmorgon till 8.30, hör och häpna. Hade en vaken tid mellan 5 och ½ 6 men sedan sov jag som en stock. Skönt!
 
Flickorna och jag halkade oss fram på morgonturen i skogen. Idel ishalka över allt men i skrivande stund snöar det så kanske, kanske är det lite bättre i morgon (eller ännu värre).
 
Efter frukost tog jag itu med att ringa först HC för att försöka få tid för nya sprutor. Tyvärr var inte min läkare i tjänst förrän vecka 3 så den 14 blir det dags. Sedan ringde jag ortopeden för att se om det gick att få vårdgarantin. Det behöver du inte sa den jag pratade med. Du har hög prioritet då du har kraftiga förändringar på mycket kort tid. Du får komma redan nu i januari men jag har ingen tid ännu men det kommer du att få inom kort. Jippi, kan man väl säga? Kanske får man lite hjälp snart.
 
Nya problem blir det förstås. Hur ska man fixa logistiken när man opereras och när man sedan blir sjukskriven några veckor. Hjälp till Thord får naturligtvis kommunen fixa men det lär ju bli som det blir…. Värre är det väl med huset och med hundarna. Kommer att behöva hundvakt några veckor. Finns det någon som läser bloggen som kan tänka sig att ta en hund eller fler? Hör av er i så fall. Skulle vara ytterst tacksam om det kunde lösa sig för jag tror inte att det kommer att fungera att lämna dem på hundpensionat tyvärr. Vi hoppas det löser sig på ett eller annat sätt i alla fall.
 
Fram på förmiddagen kom vår son Göran och svärdotter Ann-Sofie för att börja röja lite bland förödelsen som Ivar ställde till med. Idag stod stora granen på tapeten. Den var ju dubbel från början och den ena delen landade ju mot hundgården och hundhuset men utan att ställa till med skada. Den var redan nertagen och fixad men den andra delen måste ju också bort då det var lite ruttet i klykan mellan de båda träden. Så här såg det ut:
 
 
Rätt bra storlek på granen….
 
 
Först gällde det att såga på rätt sätt för att kunna få den att falla dit det var tänkt
 
 
Jag stod i säkerhet på balkongen och filmade och tog kort och Ann-Sofie på gården….
 
 
…. medan granen föll med ett stort brak med hjälp av lina till fyrhjulingen (med spel).
 
Efter väl utfört jobb åkte de hem och duschade och fräschade upp sig lite efter allt slit och tog sedan med sig Cassandra och Melinda hit igen för att äta middag. En riktigt trevlig kväll blev det. Det var ju ett tag sedan vi hade tid att sitta ner tillsammans och umgås lite.
 
Summa sumarum så blev det en riktigt bra dag som omväxling. Sådana dagar tar jag tacksamt emot flera av.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

arton − 12 =