130217 En till en början virrig dag blev faktiskt rätt bra!

Dagen började lite tokigt… Vaknade kl 6 och kunde inte somna om då jag kom på att jag inte hade skickat in arbetsjournalen för januari. Det blev ju lite stökigt i slutet av månaden och kunde inte komma på att jag skrivit något sådant. Så jag låg och vred mej och försökte somna om, det var ju söndag och möjlighet till sovmorgon… Icke sa Nicke!
 
Klev upp och gav flickorna mat och sedan gick vi vår vanliga en-timmes-runda. Kom hem och åt frukost och pratade lite med Thord på telefon. Han lät väldigt positiv och tycker det går riktigt bra. Han börjar bli stadigare och stadigare och har inget ont men han äter fortfarande smärtstillande då det annars skulle bli ont när han står och går säger de som vet.
 
Nåväl så småningom kom jag till skott och skulle skriva journalen MEN då visade det sig att den hade jag visst skrivit och skickat in. Minnet var totalt blankt men faktum kvarstod, allt var i sin ordning! Kan det vara kaoset som spökar?
 
Det blev i alla fall en hel del uträttat under dagen. Det jag hade tänkt prioritera, att sätta om blommorna, blev det ingenting av men så mycket annat! Är de för att viljan saknas kanske… Det ÄR ganska tråkigt och det blir slabbigt och stökigt och….. Tyvärr måste det göras för jag har hoppat över i två år och blomstackarna mår inte så bra. Kanske det blir nästa helg? Man kan ju alltid hoppas.
 
Tack vare min omprioritering blev det tid över för en extra 1,5-timmes tur med flickorna. Jag tog för säkerhets skull med några dummisar. Långa linjetag om tillfälle gavs tänkte jag och så blev det.
 
Vi började med fotgående både i koppel och lös och sedan lite fritt spring med stoppsignal och inkallningar i variationer. Sedan fick det två långa linjetag åt alla tre. Greta blev väldigt till sig i dag också och när hon kom in med sin andra så höll hon benhårt fast. Då blev det ingen mera apportering så de andra två fick sluta när de var på topp.
 
På hemvägen fick de först gå fot en bit igen så att man såg att de åter var lugna och något sånär harmoniska (om nu Greta någonsin kan bli det… 😀 ). Så här såg det ut i alla fall:
 
 
Full rulle!
 
 
Gårdagens sökövning var jättekul tyckte flickorna så när tillfälle gavs så gav de sig ut på sök på egen hand…
Om inte annat så har ju både rådjur och älgar varit i omrdet. Alltid går det leta efter något. En hästskit hittades också och det renderade en godis då alla respekterade mitt nej!
 
 
När buskarna var genosökta gav sig Piga ut på ängen….
 
 
Greta följde nästan genast efter medan Garbo stannade kvar. Tror faktiskt att hon har lite ont av knölen i bakbensmuskeln… Hmmm… blev kanske lite hårt igår?
 
 
Greta blev i alla fall ordentligt trött, både mentalt och kroppsligt tror jag. Hon har åter igen lyckats lägga på sig några ”vinterkilon” så det kanske inte är så konstigt.
 
 
Denna lilla stuga har egentligen tillhört vår gård en gång i tiden men det är tyvärr LÄÄÄÄÄNGE sedan. Kan inte låta bil att titta lite extra på den de gånger vi har vägarna förbi…
 
Nu vankas i alla fall middag för både flickorna om mej. Undrar om de är lika hungriga som jag?
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + fem =