130219 Ett nytt försök….

Idag gör jag ett nytt försök att uppdatera bloggen. Gårdagens försök gick nämligen inte så bra. Precis när allt var färdigt så blev allt raderat av misstag och det  precis när bloggprogammet gjorde ett automatisk sparande….
 
Idag har Thord rapporterat att det går mycket bra med träningen och han vill gärna komma hem på permis redan kommande helg. I morgon kommer det att bli bestämt hur det blir så det är bara att hoppas att han får som han vill. Det går åt rätt håll alltså!
 
Själv är jag mer än virrig dessa dagar… Idag glömde jag ta bort skumplastskivan som jag brukar stänga luckan i hundgården med över nattemn. Nu har jag ju rätt intelligenta flickor så de fixade den själva men resulterade i att det fanns 1000-tals små, små skumplastbitar i hundgården. Blir lite att göra i morgon när det är dagsljus alltså.
 
Något som var positivt idag var att jag för första gången kunde köra hem utan att slå på helljuset. Vi går alltså bokstavligt mot ljusare tider.
 
I förrgårkväll kom ett trevligt mail från Jenny & Mika. Jenny berättade lite om hur de har det och vad det gjort på sistone. I helgen som var, var det första helgen som de inte varit på lavinträning. Då tog de en lång skidtur i stället…
 
Den 3:e februari var de på orienteringskurs och blev godkända. Det är också ett steg på vägen för att bli räddningshundsekipage lavin. Nästa helg åker de till Finse för en veckas träning och torsdagen den 28 februari ska de delta på ett sökprov. De har tre försök denna säsong att bli godkända. Denna träningsvecka kommer Bente & Norske Max att delta så då får det träffas igen.
 
Vecka 11 ska de till Tyin på huvudkurs. Om de klarar sökprovet i Finse och huvdukursen i Tyin så blir de ett godkänt räddningshundsekipage lavin. Vi håller naturligtvis tummar och tassar!
 
När det gäller Mika vill jag citera Jenny själv: ”Mika er som vanleg frisk og rask, kjent som raketten på treningslaget. Ho er kjent for å vera ekstremt rask, med mykje motor, arbeidsvilje og god nase. Ho er skinnande blank og godt muskelsatt” .Låter mycket trevligt tycker jag!
 
Här kommer ett litet urval av foton som Jenny skickade:
 
 
Mycket snö…
 
 
Tur till Horgo
 
Mika & Jennys ”turterräng”
 
 
 
Många skidturer
 
 
Nyår vid Finse
 
 
Gott att rulla sig i snön
 
 
Lavinträning
 
 
Varmt och gott i påsen
 
 
Mys i soffan
 
Man kan ju bara hålla med… Mika har fått ett mycket gott hundliv.
 
Marith
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tre × ett =