130103 (2) En uppdatering till i dag, hör och häpna!

Idag har Garbo och jag varit på besök hos veterinären. Det började lite ”bråkigt” då jag missade tiden lite och kom iväg 20 minuter för sent. Ringde på vägen in för att höra om det var OK. Tack och lov är de hur gulliga som helst hos Ejra så det ordnade sig.
 
När vi bokade in oss fick Garbo passa på att väga sig… Kan ju säga som så att jag fick en lättare chock, 29 kg! Så tung har hon aldrig någonsin varit och jag tycker inte att hon är speciellt tjock. Själklart är hon inte i bästa form, det är inte matte heller, och samvetet har gjort sig påmint ibland om att vi skulle ha varit mer i farten…. om jag bara orkat… Hmmm… Nåja, vi får väl försöka börja året med lite mera aktiviteter. Nu när kroppen äntligen börjar återhämta sig så kanske också orken också tittar fram.
 
Ni kanske undrar vad vi gjorde hos veterinären? Garbos översta tutte på höger sida har blivit så konstig. Bägge övre tuttarna är större än hennes alla andra tuttar, det har de varit sedan första valpkullen. Det som är nytt är att i den högra känns det som om det vore ett ”tjockt rör”. Hon reagerar inte om man klämmer och känner på den men den är som sagt nu är den riktigt stor, som halva mitt lillfinger och känns nästan lika dant när man tar i den också. Däremot finns det inget under tutten som det brukar när det är en tumör.
 
Två veterinärer kliade sig i huvudet och kunde inte svara på vad det var men vi kom fram till att vi skulle ge metacam en vecka och se om det blir bättre. Annars får vi helt enklet ta bort den och göra ett vävnadsprov för då är det kanske en tumör trots allt.
 
Nu håller vi tummarna så att det fungerar med lite piller så vi slipper kniven. Trots att Garbo är så skön att ha med sig till veterinären, helt cool när hon kommer upp på behandlingsbordet, så är det ju inget man vill göra i onödan.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =