130103 Nostalgitripp

Det är rätt härligt att gå även när det är mörkt. Min pannlampa, som jag fick i julklapp funger alldeles utmärkt och idag lyste månen så det var allt lite trolskt. Så här såg det ut:
 
 
Alexixbacken i svagt månljus
 
 
Lite trolskt är det allt…
 
 
…man kan nästan se tomtenissarna som smyger över kalhygget.
 
 

 
Nästan hemma, man ser ljusen från skolan bakom träden med månen som håller vakt.
 
Piga, Greta & Garbo fick förstås även följa med på vår ”nostalgitripp” idag, även om de kanske inte hade så kul på själva resan. Gjorde visserligen ett stopp i Östersund och uträttade lite ärenden och köpte bland annat en aktiveringsleksak till dem som de fick prova när vi kom hem. Mycket uppskattat, även om de inte har fått riktigt kläm på det än men det kommer nog. Övning ger färdighet.
 
Nostalgin utlöstes i alla fall av det faktumet att det var så ortoligt vackert på vår resa. Solen sken och det var gnistrande vitt, både på marken och i träden. Ett och annat djurspår såg man ibland där det var en öppen yta. Naturligtvis såg man både skoterspår och skidspår i närheten av bebyggelsen i den annars orörda snön.
 
På hemvägen kom skymningen med solens brandgula strålar bakom gran- och talltoppar och när mörkret böjrade falla kunde man se alla adventsljustakar och julstjärnor i husens fönster. På gårdarna med allehanda ljusdekorationer och granar med juleljus. Så otroligt vackert att det gjorde nästan ont. Det såg ut som min barndoms julbonader som vi satte upp i  köket hemma i Fyrås. Tänk att folk fyttar från detta vackra för att trängas i storstäder….Tyvärr var inte kameran med, dessutom satt jag bakom ratten så ”bliderna” finns tyvärr bara på min näthinna.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =