130105 Blandat, som livet självt!

 

Dagen började kanske inte så bra. Efter morgonprommenaden så hade Garbo lite feber… Strax över 39.. Hmmm. Vi fortstatte medicinera efter rekommendation och höll tummarna. Mitt på dagen åkte jag på affären och handlade lite för vi skulle få matgäster på kvällen. Passade också på att lösa ut Garbos championatdiplom som äntligen kommit:

 
 
 
Så härligt! Dessutom ett championat utan parentens!
 
Nåväl, jag hade bestämt att vi skulle äta planka, väldigt passande en dag som denna. När jag kom hem fick vi besked om att våra gäster ställde in middagen…. Deras förlust måste jag säga, det blev mer på oss andra. Maud, Andreas, Potifar och Lady kom i går kväll och blir kvar till i morgon.
 
Lady (Jack Russel) blev denna gång mycket kär i Piga! Hon uppvaktade, pysslade om och försökte på alla vis få Piga att tycka om sig:
 
En omvårdnad som inte enbart var uppskattad….
 
Jag kollade tempen igen på Garbo och nu låg den på den mer normala nivån 38,6 så vi bestämde att vi skulle gå en promenad, Maud, Andreas, jag och hundarna. Det var riktigt skönt även om vädret inte bjöd på solsken. Någar minusgarder var det också men ändå en mycket njutbar tur:
 
 
Fullt race när vi kom till Alexisbacken…
 
 
Var det någon som stannade för att nosa så var genast någon annan intresserad!
 
 
Maud höll koll….
 
 
Andreas tycket också att det var rätt kul.
 
 
Ibland kom han på efterkälken och då var det bara för hundarna att träna passivitet tills han införlivats med oss andra.
 
 
Ofta grupperade sig två och två, Potifar & Greta, Garbo & Piga med Lady på lite sidan av…
 
 
Potifar var go och glad!
 
Iband hittad de ”tablettaskar” från både älg och rådjur som de solidariskt delade på… ja inte Lady, hon hann inte riktigt med i svängarna för oftast låg de på sidan av skoterspåret där snön låg relativt djup…
 
Till kvällen var de så dags för middag:
 
 
Planka som sagt var… på älgfilé med smörstekta kantareller (tack Eva Thörnkvist), cremy peppersås, färsk sparris, räkor med hollandaisås och naturligtvis potatismos, som för alla del även uppskattades av de fyrbenta:
 
 
 
 
Vilken tur att matte gjorde lite för mycket potatismos!
 
Summa sumarum… en rätt hyfsad dag! /Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 11 =