130112 Vintern är här nu!

I morse när jag och flickorna startade vår morgonpromenad var det -20 grader kallt. Vackert är det förstås men som sagt var, kyligt. Mina ögon har en tendens att rinna när det är kallt så efter ett tag var jag nästan rädd att jag skulle förfrysa kinderna.
 
Lite foton blev det men kanske inga ”höjdarkort”. Så här såg det i alla fall ut på vår promenad:
 
 
Här hörde nog Garbo & Piga något intressant….
 
Garbo har blivit så pigg så Greta går bakom mej när hon sätter igång och busar med Piga. T o m Piga blev lite ”ställd” idag och kom och klättrade på mej och undrade om jag inte kunde hjälpa henne. Ja, jag säger då det! Garbo har blivit en riktig tokfia.
 
Som ni ser så har vi fått mycket fina spår att gå i nu. Blir nog en sparktur så fort det blir lite mindre kallt (har plastmedar på sparken, fungerar utmärkt). Då får flickorna sträcka ut ordentligt när det blir lite fart även på matte och så mycket roligare än när vi tar en sparktur efter vägen.
 
 
Här är det i alla fall full rulle på dem alla tre när vi kom fram till Alexis, även om Greta är på ”hemväg”.
Matte känns väldigt trygg i vissa lägen tycker Greta.
 
 
Här ser det ut som om Greta åker skidor…
 
 
Efter avverkningen kan man se Fanbyn tvärs över sjön
 
Idag ska jag ta ett rejält grepp om ”skrubben” på övervåningen. Den behöver städas och rensas så det finns bra utrymme för julsakerna som jag också ska försöka hinna ställa undan idag. Dessutom fyller vårt äldsta barnbarn 15 år idag så förhoppningsvis hinner vi dit och gratulera på den stora dagen. Minns när jag själv fyllde 15, då var det äntligen tillåtet att lösa in sig på dans, fast det hade jag och min kompis gjort sedan vi var 13. Kanske är det inte lika stor idag?
 
Marith
 

0 reaktioner på ”130112 Vintern är här nu!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sjutton + elva =