130716 Nu är det dags… Labradorklubbens Woriking Camp

Nu ska vi se om vi får till det… Vi börjar väl från början med söndag em då vi avvek från Rissna efter avslutad kennelträff. När husvagnen var parkerad och stödbenen nedvevade började magen kurra. Vi bodde granne med Roland och Berit och jag talade om att vi och våra två valpköpare som var där, skulle köpa Pizza, så hakade de på. Roland och jag åkte ner till pizzerian och sedan samlades vi alla i Rolands förtält. ”Sviterna” från kennelträffen och morgondagens tidiga samling (kl 8) gjorde att vi gick till sängs rätt så tidigt (allt är relativt).

 
Birgitta & Nobel, Marie & Plura samt jag & Piga skulle vara i samma grupp de tre första dagarna. Instruktör var Gaynor Gent, en mycket kunnig och lyhörd instruktör som gav oss alla vad vi behövde. Massor av tankar har passerat i mitt huvud och jag är otroligt tacksam för alla råd och tips. När man tränar mestadels för sig själv så får man ju ingen feedback och det finns en hel del att tänka på och att ändra på. Det har jag redan börjat testa så jag ser att det fungerar. Men det var inte det jag skulle berätta nu… Jag tror jag börjar med bilderna som Pluras husse Tobbe har tagit. Han har varit vår ”pressfotograf” både på kennelträffen och Working Campen. Stort tack till honom.
 
MÅNDAG
 
 
Vi började i Parken för att Gaynor skulle få chansen att bekanta sig med oss alla.
 
Vi var ett härligt gäng och de flesta hade glimten i ögat och rätt duktiga hundar. Alla hade vi väl något som vi ville ha hjälp med och det fick vi också efter vad jag kunde se.
 
 
Vi fick börja med lite apporteringar så Gaynor fick se vad hon hade att göra med
 
 
Här får Marie & Plura veta var linjetagsapporten ligger
 
Birgitta & Nobel
 
Vi fick även träna lite fotgående för Gaynor tyckte att de flesta av oss hade bedrövligt fotgående på våra hundar.

Sedan fick vi åka iväg till en liten tjärn. Vädret var väl inte det bästa, kallt och blåst och lite regn….

 
 
Samling vid tjärnen

  

 
Gaynor ville titta lite på hur hundarnas vattenpassion var och hur inlevereringarna fungerade.
Vi fick också tips på hur man får hundarna att inte skaka innan avleverering.
 
 
Här var det linjetag på programmet för Marie & Plura
 
 
En störningsapport i vattnet kom också….
 
 
Lunch! Tänk att det är så gott med mat och speciellt om man får den utkörd
 
Tillbaka i parken på kvällen fick vi träna på klockan.
 
TISDAG
 
 
 Tisdag morgon började vi med markeringar och linjetag samt stadga på ett fält
 

 
Sedan åkte vi åter till tjärnen och där stod stadga på agendan som första punkt.
 
Alla fick ställa upp sig på linje vid vattnet. Sedan kom det skott och kast och vi fick lite hipp som happ apportera. Alla var inte riktigt stadiga men det blev ett utmärkt tillfäller att träna på det. Flitig liten Piga var stadig som klippan. Så skönt att hon sitter som gjuten tills det är hennes tur att apportera.
 
 
Här är det Plura som får ge sig iväg
 
 
Gaynor gav tips och råd både före och efter våra uppgifter. Många bra tips blev det!
ONSDAG FÖRMIDDAG
 
Från denna träning finns inga bilder men vi åkte i alla fall ut till ett vattendrag (efter en hel del körningar hit och dit för att hitta en bra plats). Vår grupp och Craig Hornwills grupp skulle stå på var sin sida och sedan skulle våra hundar först apportera i vatten men kasten kom från motsatt sida. Därefter skulle det komma markering på land på andra sidan och till sist en dirigering till samma plats. Nu hann vi inte med det sista momentet då vi hade ”virrat” bort ca 1,5 timmar. De hade flyttat lunchen en halvtimme men det hjälpte inte så lite synd var det förstås.
 
Efter lunch var det möte i aulan och diskussioner om de olika provformerna. Så mycket nytt kom inte fram men det blev också info om Night flight, WT’t som skulle starta kl 18 och hålla på en god bit in på nattimmarna. Jag och Piga skulle inte starta men både Nobel och Plura var anmälda. Birgitta drog Nobel efter fjärde stationen då hon kände att det var bättre att avstå. Det är lätt att förstöra det man byggt upp om man inte tänker efter så det var ett mycket klokt beslut. Man känner ju sin hund bäst själv och det var ju hans 7 träningsdag och det blir ju väldigt intensivt.
 
Plura & Marie lyckades väldigt bra. De blev tvåa i Nkl på hela 92 poäng. Stort grattis till dem båda! Resultaten presenterades (vad jag förstod) vid 2 – ½3-tiden på natten. Därför hade alla som var med på WT’t sovmorgon. Vi andra skulle upp och jobba lite. Jag hade valt markeringar men vi hade också sovmorgon så samlingen var kl 9.
 
TORSDAG
 
Det Inger Johansson som höll i dagens träning och tyvärr finns inga foton från denna träning heller. Men vi var bara tre i gruppen och vi gjorde lite markeringsövningar och diskuterade lite om resultaten. Tiden gick i alla fall fort.
 
På eftermiddagen var det åter dags för en träff med Gaynor. Då stod stadga och markeringar på programmet och här har vi lite foton att visa.
 
 
Det blev lite slalom mellan hundarna, hundarna kvar på linjen och inkallning….
 
 
Här satt hundarna på två linjer mitt emot varandra medan vi förare fick flytta oss bakåt i två linjer
 
 
Här ser man tydligt fyra linjer. Gaynor gick runt och ”retades” lite med hundarna men de flesta
skötte sig bra. Flitig liten Piga satt i alla fall som vanligt som ett ljus.
 
 
Sedan fick vi förare ställa upp oss på rad mot hundarna och sedan kalla in dem en efter en.
Den sista föraren kallade in (för att hunden inte skulle se matte) och därefter fick de gå och
ställa sig först.
 
 
 
 
Själv var jag mycket nöjd med träningarna och det var nog flitig liten Piga också.
 
Jag fick bryta lite tidigare för vi hade tid för ögonlysning 17.15 och det var det faktiskt värt. UA blev resultatet så det känns riktigt gött!
 
På kvällen var det gemensam middag och avtackningar. Jättegod fisk fick vi till huvudrätt och glass till efterrätt. Sämre kan man nog ha det. Som avslutning på kvällen gick vi till Puben och tillbringade någon timme där också. Men nog kändes det att man hållit igång praktiskt taget sedan förra torsdagen så när ögon, kropp och till sist huvud sa ifrån så blev det lopplådan.
 
FREDAG
 
Sista dagen på Campen. Marie och jag hade bokat in oss på att prov jaktprov ÖKL och Birgitta hade bokat NKL så tyvärr hamnade vi inte i samma grupp denna dag heller. Under torsdagen hamnade hon och Nobel hos Tinneke men också med markering och stadga. Lite synd att vi inte fick vara tillsammans….
 
Nu blev det inte så märkvärdigt med provet. Först fick vi dela upp oss i grupper och lägga upp var sin del av provet. Det var Willy Gustafsson och Jens Palmqvist som höll i det hela och de utsåg ”gruppchefer” och naturligtvis ”åkte” jag på det. Eftersom det var 18 hundar och bara en förmiddag till förfogande så fick vi gå 6 ekipage i tre omgångar och bara testa en del vardera. Piga och jag fick testa fält och landdirigering. Fält brukar ju vara hennes starka gren och hon sökte och sökte och sökte. Så småningom fick hon in tre dummys men man såg att det var rätt klurigt. Det mesta låg på myrmark och det brukar hon ju vara van med men antingen var hon för trött (trots att hon gav järnet med benen) eller också var det svårt att gå som första hund tillsammans med parkompisen. Landdirigeringe fixade hon i alla fall men det blev ett litet tips och återtanke där också.
 
Jag stoppade henne när hon var på väg in från fältet och skickade ut henne igen. Normalt sett brukar jag i sådana situationer säga utochsök i ett enda andetag. Jens tyckte det var fel att använda ut för det betyder ju normalt sett en rak linje ut….. för jag skickade väl henne på ut. Näe sa jag, jag brukar använda framåt. Ja då köper jag det sa Jens. DÅ kom jag på att när jag skickade på stoppet vid fältet så hade jag nog bara använt ut i stället för utochsök. Det är detaljerna som räknas…. får nog försöka vara lite mer noggrann med vad jag gör och säger i fortsättningen. Det kan inte vara lätt att vara flitig liten Piga. 
 
Trött var hon som sagt och så här såg det ut så fort vi kom hem. Detta trots att jag sprang ut och in och hämtade grejor från husvagnen och ställde i köket runt om henne.
 
 
 Lillstumpan!
 
Nä nu orkar jag inte mer, får nog läsa igenom och rätt i morgon. Håll till godo!
Marith
 
PS. Fler bilder finns som sagt var i  Albumet DS.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

20 + arton =