130718 Började lite regngrått men det finns ljusglimtar…

Morgonrundan med flickorna inleddes med att man fick ta på sig regnkläderna… igen! Suck! Flickorna hade väl inte så stora invändningar mot vädret. Blåbären har ju börjat mogna så nu är skiten (säger som det är) mörkblå/svart igen.
 
Flickornas ”älsklingsbär”
 
 
Här ligger de i för att få så mycket som möjligt innan vi går vidare
 
 
Försökte få lite närbilder …..
 
 
… men de var inte tillräckligt stilla för att få till en riktigt bra bild.
 
 
Klövern var tung av regndroppar
 
 
När vi kom till Alexisbacken var det gräs som stod på menyn
 
 
Torsängsviken var regntung och grå….
 
 
Solen gjorde tappra försök och på eftermiddagen så sprack det äntligen upp…. mellan skurarna förstås
 
 
Kollade på svartvinbären… de har en god bit kvar innan det är dags att skörda
 
 
Rödvinbären har kommit en liten bit i alla fall.
 
För övrigt så såg jag att Piga & jag har kommit med på Litsprovet. Startar i första par på lördagen och i andra par på söndagen…. om det nu blir start. Tiden fram till dess får avgöra om hon är färdig för start. Vi får ligga i hårdträning tror jag. Har ju börjat med basic hemma på gården och det går över förväntan. Känns faktiskt hoppfullt men vi får se..
 
På eftermiddagen ringde ”nye” läkaren. En mycket förstående och tillmötesgående läkare som det faktiskt gick prata med. Han hade kollat mina journaler så han visste ungefär vilka problem jag har och jag berättade om mitt samtal med den förre läkaren. Han som inte ville skriva ut min ”gamla” medicin för det kolliderade med min blodtrycksmedicin. Nu var det alls ingen fara sa Jörgen, som läkaren hette. De små mängder som jag äter av blodtrycksmedicinen i kombination med de omdiskuterade värktabletterna är det ingen större fara med. Han hade tittat på mina provresultat och njurvärderna var alldeles utmärkta men vi ska göra en koll framåt november-december och hålla lite koll. Dessutom finns det ”kusintabletter” till den medicin som jag äter som vi också kan kolla upp lite längre fram. Så skönt att få detta utrett, nu känns det lite hoppfullt igen.
 
Nog om mej. Bente har hörde av sig för några dagar sedan och skickat en länk till lite bilder när hon och Max var på kurs. Så här skriver hon:
 
Hei! 
Jeg og Max har vært på kurs igjen, for å mer runderingstrening. Den ene dagen hadde laget mitt med seg fotograf (mannen til damen med Leonberger). Fikk Mail i dag med en link til bilder, og tenkte du var interessert! Alle bilder av labrador er av Max, som du ser litt av hvert på laget mitt! 
Max er topp!
http://www.flickr.com/photos/14030068@N04/sets/72157634531787589/
 
Idag fick jag också ett mail från Jenny & Mika. Hon berättar att hon och hennes sambo har köpt en gård där de har 50 får och ska utöka till 100 får som det finns plats för så småningom. Därför har de också köpt en Bordercolli så nu har Mika sällskap också. Hon var lite skeptisk i början men nu är de bästa vänner.
 
Här är några foton:
 
 
Mika och hennes nya kompis
 
En trött liten Mika
 
Jag måste säga att det är så kul att få lite ”backup” från Garboavkommorna, särskilt från de som vi inte har fått träffa sedan de lämnade oss. Det känns ändå som om man är med dem när man får tillfälle att både följa med vad de gör och få se lite foton. Tusen tack Bente & Jenny!
 
I morgon ska jag iväg och besikta bilen. Hoppas den går igenom nu då. Hoppas också att vädret är lite bättre, är så less på detta eviga regnande.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × tre =