130723 Goda nyheter idag!

I morse var det sol IGEN! Nu har faktiskt även vi fått lite av den ljuva sommaren. Hoppas bara att det håller i sig ett tag så att inte vädergudarna bara retas. Varmt blev det också under dagen, härligt!.
 
Morgonpromenaden gick rätt bra, trots att mitt ben fortfarande är mer till besvär än nytta känns det som… Strax efter frukost fick jag ett mycket trevligt SMS. Ett litet förhandsbesked om vårt Finlandsäventyr. Gustaf & Ingegerd, Eva Thörnqvist och Thord & jag ska ju till Rovaniemi på jaktprov i början av augusti. (Tror i o f att jag berättat det tidigare). Mest troligt kommer championhundarna med bägge dagarna (Ronja, Garbo & Corall), Zita kommer troligen med bara på söndag. Då går även öppenklassen och då var det inte så säkert att vi kommer med (Quling & Piga). För min del är det ingen katastrof om inte Piga får starta men det vore ju kul förstås. Det återstår att se hur det går men huvudsaken är ju att ”champinjonerna” får två chanser. Eva har bokat stuga i Luleå på väg till Rovaniemi och jag bokade stugorna i Finland idag, nu när det känns rätt säkert att vi kommer med. Så nu återstår ”bara” att träna våra hundar inför äventyret.
 
Jag har en ”het” Garbo just nu. Det blir hon alltid när hon löper men jag hoppas att det avtar i takt med att hon blir klar med löpet. Både hon och Piga behöver basicträning så nu kör vi en halvtimme förmiddag och kväll med diverse grundövningar, främst när det gäller linjetag, tecken och signaler. Även Garbo behöver påminnas om vad som gäller och att hon måste lyssna och ta till sig vad jag vill att hon ska göra.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 + 8 =