130728 Nytvättat!

I morse när flickorna och jag gick på vår runda, fast en något förkortad sådan. så var naturen rentvättad och fräsch.
 
 
 
Små vattendroppar fanns kvar i gräset så det såg nästan ut som om det vore frost trots 17 grader varmt.
 
 
 Garbo blev tvungen att ha sko på sig… inte alltför populärt även om hon inte protesterar nämnvärt, ser bara lite ledsen ut.
 
Däremot hittade hon på lite bus… hon hoppade ner i ett vattenfyllt dike… Då var det bara att vända och gå hem. Skorna håller inte tätt för att vada i vatten…. och blött blev det.
 
Vid halv 12-tiden åkte hon och jag till Linda Laser för lite behandling av trampdynan. Vi kom dit ca 5 minuter före utsatt tid så vi satte oss utanför och filosoferade lite.
 
Garbo undrade säkert vad som var på gång
 
 
Hon hoppade snällt upp på bänken och satt sedan som ett ljus, ljuvliga gumman!
 
Linda tipsade om några nya, väldigt enkla skor som finns att köpa nu. Så vi åkte in på Djurmagasinet och inhandlade en förpackning. Hoppas dessa fungera bättre och det ser så ut faktiskt.
 
 
De ser ut som små blåsor och är egentligen engångsskor men går mycket väl att använda om igen.
 
 
Sitter också mycket bra! Mycket bättre än den andra skon även om den är mer ”välgjord”…
 
  
 
                                      Igår                                                                  Efter laserbehandling
 
När vi kom hem från vår utflykt tog jag och Piga och åkte iväg till Loktjärn och tränade efter att Thord (och jag själv) fått en varm macka. Blev lite hungrig av äventyret nämligen.
 
Lite märkligt är det dock att trots att det är en 35 – 40 personer på samträningslistan så var det bara jag som var sugen på träning idag…. Kanske tur det för så här bra har Piga inte gått på mycket länge.
 
Jag började med en mycket enkel dubbelmarkering på vattnet. En som landade bakom en ö och den andra bakom en annan ö men i näckrosor. Lätt som en plätt sa Piga.
 
Sedan kastade jag ut två dummisar på en av öarna och därefter gick vi till högra sidan av tjärnen. Där gjorde vi först 4 dirigeringar, två lite längre och två lite kortare. Vid den första vek hon efter halva vägen så hon fick komma in igen. Så gick vi linjen ut. Därefter skickade jag henne och då blev det raka spåret men en liten titt innan hon plockade upp. De övriga tre fungerade alldeles utmärkt. Full fart ut, snabbt upptag och fina avlämningar.
 
 
Om ni tittar noga kanske ni ser en vit käpp långt där borta…
 
Någonstans där borta ska det också finnas en käpp (syntes dåligt på fotot)
 
Nu tyckte jag det var dags att hon fick bada lite igen men först lade jag ut tre dirigeringar på linje.
 
 
Den sista  vid skogskanten (käppen går att ana).
 
Först fick hon en markering ut mot näckrosorna men innan hon fick ta den så vände vi om och gick en bit bakåt. Sedan vände vi igen ”på fläcken” och skickade därifrån.
 
 
 
Härifrån sett var det till höger. Hon måste över på ön för att kommat till rätt plats.
 
 
Hon fick även en från detta håll också men tanken var att hon skulle gå rätt ut upp på ön och ner i vattnet.
Lätt som en plätt sa Piga.
 
Sedan fick hon ta de tre dirigeringarna som inte var någon svårighet alls med. Nu var det också dags att gå till andra sidan tjärnen och göra en vattendirigering till andra sidan (dummisarna som jag lade ut när vi kom). Den första ställde vi oss på en liten udde och nemas problemas. Ett par, tre omstyrningar (det är många öar i området men tyvärr tänkte jag inte på kameran) så hittade hon rätt ö och en dummy. När jag skickade nästa gång ställde jag mej vid en inbuktning i strandkanten så jag hade udden till höger och en ö till vänster. När hon kommit ut en bit vände hon på sig och frågade om det verkligen var rätt och det var det ju. Blev lite omstyrningar när hon var på andra sidan för hon hade siktat in sig till vänster mot där markeringen hade legat i näckrosorna men efter tre omstyrningar där så gick det vägen.
 
Under tiden hon simmade in lade jag ut en dirigering på land, relativt kort och när hon lämnat av kastade jag en markering på blankvattnet men hon fick ta dirigeringen först. Det var heller inga problem. Måste säga att när jag åkte ut så var jag inte alls så inspirerad egentligen men åkte hem och var på riktigt gott humör.
 
Min flitiga lilla Piga!
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − ett =