130730 Sommar, sol och ….. regn så klart = Svensk sommar!

Ja happ, i morse var det som det varit de senaste dagarna, nämligen nytvättad natur. Har i o f inget emot att det regnar nattetid om det blir fint på dan. Förmiddagen var inte alls så tokig så Piga och jag åkte upp till Bodtjärn för lite övningar. Jag hade bestämt mej för vad vi skulle ägna tid åt och vad jag skulle göra om det inte fungerade.
 
Nu behövde jag inte ta till plan B. Flitig liten Piga skötte sig alldeles utmärkt. Först gjorde vi en lång vattenmarkering med apportkastaren. Hon skulle simma igenom en del näckrosor och behövde en liten vink om att markeringen låg lite längre ut. Helt ok enligt mej! Sedan gjorde vi två lite kortare bland näckrosorna för att fortsätta med en dubbel. Den första dubbla blev lite knas då det var något fel på ena skottet och apporten nådde knappt ut till vattnet. Hon fixade naturligtvis den men vi gjorde en ny dubbel med lite längre avstånd, också bland näckrosorna. Gick alldeles utmärkt!
 
Sedan sköt jag ut en apport som hon såg men sedan gick vi därifrån. Hon fick jobba in 3 st minidummisar på ett närsök. Jag hade gömt dem väl så hon fick gräva fram dem men det var heller inget problem. När det var klart gick vi ner till vattnet igen och jag skickade henne på dirigering till den vi lämnade tidigare. Hon vände upp när hon kom ner i vattnet (startade en god bit upp på land) och jag skickade henne ut vilket hon svarade på med bravur.
 
Vi slutade som vi började med en riktigt lång enkelmarkering ute på blankvattnet bakom området med vita näckrosor. Nemas problemas!
 
Sedan gick vi en sväng längs vägen för att se om det fanns några bär. Det fanns det och Piga använde näsan lika intensivt efter dem som efter apporterna vid närsöket….
 
 
Vilka bär är det som faller henne i smaken tro?
 
 
Är det stenbär? Nä jag tror inte det…..
 
 
 
 Är det ”skreken” (jämtska för kråkbär)? Nä, jag tror inte de heller.
 
 

 
Är det odon då? Nä, inte det heller!
 
 
 Men då måste det vara ”jolbera” (jämtska för smultron)! Även mattes förtjusning så vi får samsas!
 
 
Flitig liten pigas välutvecklade nos hittar läckerheterna!
 
När vi kom hem möttes vi av en något sur Greta & Garbo. Garbo får fortfarande vila sig i form inför Finlandsäventyret. Vill se till så att trampdynan både läker och håller för hårda prövningar som väntar. Vi får hoppas att det hon tidigare kunnat fortfarande finns där. Greta fick också vara hemma och vara ”sällskapsdam” till Garbo. Det är lugnast för både matte och flitig liten Piga.
 
Även idag blev det lite mera jobb än vad jag hade beräknat och det känns minsann i kroppen. Känns lite sådär, hoppas det ordnar sig så man orkar med semestern. 🙂 Hade planerat att fixa tvätthögen färdigt i kväll men det får faktiskt anstå…
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo − 19 =