130602 Semester!!!

Egentligen var det meningen att semestern skulle ha startat redan igår men då jag måste jobba pga fredagens strul, så var det rätt mycket fixa kvar tills idag. Jag skulle ju ha varit med på samträning men jag bestämde mig för att stanna hemma och ta hand om det som fattades innan vi kan resa istället…  Veckan i Axi har vi varit med på i jag vet inte hur många år. Vi har missat två men då hade vi valpar precis som inte var levererade så då kunde vi helt enkelt inte. Nu kände vi att vi vill inte missa något och samträningen kommer förmodligen att hålla på under hela sommaren… 
 
Först var det förstås morgonturen med flickorna. Ett märkligt väder var det allt. När vi gick var det dryga 15 grader och solen sken för fullt. När vi gått ca 400 m kom en iskall vind och allt blev plötsligt grått. Längre fram på stigen såg det ut som det var rök som kom i pustar men när vi kom fram till kraftledningen såg man att det var molen som ”flög väldigt lågt”…
 
 
Så här såg det ut mot Tavnäs….
 
 
När vi stannade till för att ta lite foton upptäckte jag att NU har myggen kommit!
 
 
Garbo sitter ändå tålmodigt och poserar…
 
 
Greta go och glad poserar också mycket gärna!
 
 
 
Flitig liten Piga gör också som matte säger och poserar…
 
 
Alexisbacken visade en gråmulen sida idag…
 
 
… men det finns glädjeämnen, smultronen blommar!
 
 
Granen skjuter skott som aldrig förr.
 
 
 
Det märks att vi är på väg till Axi, då brukar syrenerna passa på att blomma så man nästan missar dem!
 
Efter frukost var det dags att spotta i nävarna och ta tag i dagens arbetsuppgifter.Thord har också varit behjälplig i den mån ha kan. Bl a har han klippt gräset. Nu är det ännu lättare när det är en automatisk växel på vår ”nygamla”. Lite pyssel med bilen har han också gjort.
 
Själv började jag med att klippa hundgården med ”handjagaren” sedan var det dags för trimmern och putsa av det värsta runt huset. Tvättmaskinen fick också gå för fullt, bäst att passa på när man har tid. Efter lite lagom lunch kände vi att vi behövde en paus så då tog vi flickorna och åkte upp till Bodtjärn. Det blev lång markeringar med apportkastare och ”ägg”. Piga och Garbo fixade sina uppgifter med beröm godkänt. Garbo gjorde endast riktigt långa, mer än 100 m på alla. Piga började lite kortare och utökade och den sista var också en på mer än 100 m. Efter drygt halva vägen vände hon på sig och frågade: Är det ännu längre ut? Javisst sa jag. Okidoki och så simmade hon vidare. Ljuvliga lilla flitiga Piga!
 
Greta fick också några men hon stressar upp sig så när det blev längre än ca 30 m fixade hon dem inte. Då gick hon helt enkelt inte ut. Blev så småningom ”lagoma” dirrar åt flitig liten Piga av de två hon missade. Vi fick också publik men de kom aldrig ner till oss utan stod uppe på vägen och tittade. Undrar vad de tänkte?
 
När vi kom hem var det dags att jobba vidare. Bilen blev städad, packboxen framtagen, huset grovstädat och sedan var krafterna slut. Blev en stund i fåtöljen med en iskall GT, det hade vi förtjänat både gubben och jag. Tyvärr kurrade magen så dat var dags att ta itu med maten. Gjorde dubbel sats av Thaikyckling och ris så jag kan ta med ett färdigt mål mat till veckan i Axi.
 
Efter maten var det hundarnas tur att lufta sig och sedan fick Thord en spabehandling. Nu sitter jag här själv och längtar till duschen…
 
I morgon blir det tidig morgon. Först en tur till Östersund och Ejra djurklinik. Garbo och Piga ska få pass och rabiesvaccin. Proviantering och  besök på Apoteket står också på listan. Sedan ska både Thord och jag till frissan och sedan hem och packa. Som tur är, är hus- och blomvakt fixad så det behöver vi inte bekymra oss om. Känns rätt tryggt när det finns folk som ställe upp när man åker bort.
 
I Axi är det dålig täckning så jag lämnar datorn hemma, inget internet och FB eller blogg alltså. Telefonen kommer att avlyssnas med jämna mellanrum så de går att lämna meddelande även om direktkontakt endast undantagsvis är möjlig. Ska faktiskt bli riktigt skönt att vara ”oberoende” några dagar….
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 5 =