130624 Söndag och samträning

I söndags var det dags för samträning. Vi blev ett helt gäng som ville testa provsituationen. Det var Ulla & Rizzla, Camilla & Bobby, Jenny & Marvin, Lotta & Pepsi, Anna-Lisa & Ivy, Kicki & Zigge, Christina & Smulan, Jerry & Gnista, Roland & Garmin, Eva & Corall o Quling, jag & Piga o Garbo (ber om ursäkt om jag stavat hundarnas namn fel och hoppas jag inte glömt någon….). Dessutom hade vi tillgång till Rune som var funktionär hela dagen. Stort tack!!! Vi körde tre klasser, Nkl, Ökl och Ekl special (med tanke på Finland, lite extra långa avstånd).

 
Jag tror att vi alla tyckte att det gick rätt så bra men för de flesta av oss så fick vi också med oss lite att träna mera på. Precis som en givande träning ska vara alltså. Vädret var också precis som det skulle. Sol, lite mulet, lite vind men varmt och inga mygg eller knott. Med andra ord hade vi en riktigt bra dag. Jag tänkte låta bilderna tala mest för sig själva. De flesta korten tog jag i början medan Nkl-hundarna gick så alla har inte kommit med på korten tyvärr men jag tror att man kan få en bra uppfattning om vad vi sysslade med ändå.
 
 
 
Vy över tjärnen som vi jobbade vid
 
 
1:a lägret sett från vattnet
 
 

Fältet för Nkl
 
Lotta & Pepsi
 
 
Bobby hämtar den ena av två vattenmarkeringar…
 
 
…. som matte Camilla får
 
 
Rune håller koll
 
 
Zigge hämtar en fältfågel som låg på en av de små öarna…
 
 
…. och full fart till matte Kicki
 
 
Oooopppsss! Det var inte matte beredd på…
 
 
 
Vy över fältet för Ökl och Ekl
 
 
Vid skogskanten låg landdirigeringen för Ökl
 
 
Rune höll i trådarna och agerade skytt
 
 
Basläger nr 2 där Ökl och Ekl utgick från
 
 
En liten prao….
 
Lilla söta Aqua.
Terrängen var rätt tuff och alla hundarna fick verkligen visa att det hade både vilja och go. Eftersom vi inte jäktade utan varje hund fick ta den tid som behövdes blev dagen rätt lång. Vi var nog inte färdiga förrän vid halv 6-tiden så alla var inte kvar till slutet men en tapper skara så alla hade i alla fall funktionärer så det gick ingen nöd på någon.
 
Trötta och hungriga var vi nog alla, både två- och fyrbenta. Detta höll även i sig idag hos mina flickor, t o m Greta som inte fick jobba något igår. Det kan vara jobbigt nog att vilja men inte få så även om hon inte var slut i kroppen så var hon nog det i knoppen.
 
På vår morgonrunda så var det nog bara myggen det var fart på tror jag. Dagen i övrigt förflöt som vanligt på måndagar med två arbetspass i Bräcke. Jag har inte klippt gräset i hundgården på över en vecka för antingen har det varit regn eller så har jag inte haft tid. Ikväll skulle jag passa på fast kroppen protesterade lite. Nu blev det bara en sektion som jag kunde klippa. Gräset var både långt och tjockt och med en ”handjagare” så orkade jag inte mer. Fy attan vad tungt det var. Få se om jag kan lyckas ta de andra två sektionerna innan det blir alldeles omöjligt men risken är stor att det inte går….
 
Nu laddar vi för lite jobb i morgon då Roland & Garmin kommer. Få se hur pigga de är…. kanske får Garbo vila i morgon.
 
Marith
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + 12 =