130625 Gör om gör rätt!

Idag hade Roland och jag bestämt att vi skulle åka tillbaka till tjärnen som vi tränade vid i söndagas. Vi passade på att även idag använda vilt. Roland ville framför allt träna fält med Garmin och jag ville träna dirigering och markering med mina töser.
 
Thord hade tagit med Greta på bytur med permobilen och sedan åkte de ner till gamla badstranden så jag tror att även hon tyckte det var kul idag.
 
Jag började med att slänga en markering tvärs över tjärnen till Garbo och passade även på att lägga ut en dirigering där. För att ta sig dit var hon tvungen att hålla sig utanför en hel radda småöar och markeringen var inga problem alls.
 
När Garbo var färdig med den så rodde jag ut till ön som Ökl-hundarna hade sin dirigering i söndags. Jag lade ut två fåglar på ön och slängde en markering alldeles i kanten. Piga fick ta markeringen först och efter lite tveksamheter så fick hon in den. Sedan fick Garmin en dirigering ut till ön och därefter Piga. Något bättre än söndagens blev det men än har vi lite att träna på…
 
Garbo fick därefter hämta sin långa dirigering och behövde bara två små riktningskorrigeringar för att komma rätt men tänkte nog ta landvägen hem. En liten korrigering där också så simmade hon hela långa vägen tillbaka. Skönt!
 
Sedan gick jag och lade ut en dirigering till Piga (också den där Ökl-hundarna hade sin landdirigering). Den såg hon men innan det var dags för den så skulle vi köra lite markeringar. Garmin började med två enkelmarkeringar och sedan fick Piga en dubbel på samma ställen som Garmins enkelmarkeringar. Den första var det inga problem med men när hon skulle iväg på den andra stack hon iväg med raketfart och hämtade dirigeringen, Detta trotts min stoppsignal och ett vrålande nej!!! Mötte henne på halva vägen hem och talade om vad jag tyckte om hennes plötsliga dövhet. Sedan gick jag och lade tillbaka dirigeringen och så gjorde vi om markeringen. Den spikade hon! Sedan fick hon sin landdirigering och naturligtvis var det inga problem med den. Hmmmm…. vi har lite att jobba på. Det måste vara viltet som gör henne så in i bomben ohörsam. Hon som brukar vara så lyhörd så jag ibland funderar om jag är för sträng mot henne. Det kan jag i alla fall konstatera att det är jag INTE!
 
Garbo fick en trippelmarkering på rad. Vi använde oss av myren längre ut (bakom där de andra markeringarna hade gått). Hon valde en märklig väg ut, sprang längs med högra kanten men spikade första. När hon gick ut på den andra sprang hon mycket bestämt skarpt till höger mot där Pigas andra markering hade legat. Jag stoppade henne och tog tillbaka henne och skickade om. Spik på den andra trots att hon även då höll den högra kanten! Den tredje markeringen hämtade hon på samma sätt och spikade! Hon såg ut att veta exakt var de var. Jag tror att hon tycker att det är riktigt kul med vilt och att det är lite klurigheter. Idag blev jag faktiskt riktig nöjd med henne.
 
Här kommer några foton från dagen:
 
 
En liten bit av tjärnen.
 
 
Garmin som ensam herre i sällskapet och mina flickor  poserar
 
 
 
En rätt nöjd Roland, husse till Garmin.
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + arton =