130629 Vissa dagar är inte som de ska…

Idag har det varit en dag som man kunde ha varit utan… Började rätt bra, sov till kl 7 och har sovit relativt gott hela natten. Flickorna och jag tog en runda i härlig sol och + 15 grader. Nu var det bara det att jag tog joggingskorna istället för stövlarna. Skulle jag inte ha gjort. Det har ju regnat en hel del under senaste dagarna så det var rätt blött på många ställen efter stigen.
 
Nåja förmiddagen gick i diverse småplocks tecken. Fix med tvätt, dammsugning, manikyr och pedikyr med tillhörande massage till flickorna bl a. Thord klippte gräset under tiden men sedan var det dags att prova de lånta backspeglarna och göra en tur med husvagnen…. Varför ska det vara enkelt när det kan krångla till sig? Det gick inte att få någon ordning på speglarna så det blev en tur till Brunflo. Billigaste speglarna var av samma typ som de vi provat men såg något bättre ut så vi köpte dem. Nästa modell kostade strax under 600,- och att betala så mycket för att användas en gång kändes inte rätt.
 
Hem och prova! Hmmmm…. det regnade så det blev en paus med en lunchmacka istället. Efter regn kommer solsken så på med speglarna, på med husvagnen och sedan skulle speglarna ställas in. Problemet var bara att när man spände fast dem så spände man också fast det motordrivna speglarna på bilen. Fick man in bra sikt med husvagnsspeglarna funkade inte bilen och tvärt om. Nåja, gjorde en liten tur i alla fall och då kom regnet. Nu har jag i alla fall testat att köra i regn också. Gick det med! MEN jag blir tokig på dessa f-b…speglarna!
 
Nu var det dags att ställa vagnen i ordning. Plockade ur ägarens grejor och ställde i Härbrät och fixade madrasser till sängen längst bak. Konstaterade att batteriet läckte och hade runnit ut på golvet så det blir lite att försöka städa bort. Plockade ur det  men då kom Thord och sade att vi måste ut med kylskåpet också för att sätta i en ny elpatron. Konstaterade att jag har varken styrka i armar eller händer för att fixa detta så det var att krypa till korset och fråga vår snälla granne.
 
Under tiden Thord och vår granne fixade kylskåpet lagade jag lite mat. Kände att dagen bara runnit iväg och jag hade inte hunnit hälften av vad jag tänkt… Hugaligen hur ska detta gå? Bara att släppa allt och koppla av lite. Vi bjöd in våra snälla grannar och satte oss på altanen med lite vin  i stället. Mitt dåliga samvete över att jag inte hunnit ut något extra med flickorna dövades med ett grisöra. De tog glatt emot min muta och i morgon är en annan dag!
 
Marith

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ett × två =