130630 Söndag och månadens sista dag

Usch vad tiden går fort. Sista juni och ca en vecka sedan sommarsolståndet och vi går mot mörkare tider… Nä huvva inte tänka på det nu. Idag har det ju varit sol och varmt, även nu kl 22 är det 18 grader. Bara att njuta.
 
Tyvärr kan man inte njuta av allt…. Vi har fortsatt med att få husvagnen i ordning. Det visade sig att vattentanken var rätt så ”gucklig”… hmm… det blir nog vattendukar till det vatten vi använder för matlagning och att dricka. Toaletten var heller inte tömd… men det sista på kylskåpet blev fixat idag och vi satte dit ett batteri som vi själva har. Någon städning av husvagnen hann jag förstås inte med, däremot lite hyfsning inne.
 
Idag var det söndag och normalt sett skulle det ha varit samträning men ingen hade tagit på sig som arrangör. Första gången sedan vi startade upp det hela blev det ingen samträning. Nåja, Roland och jag bestämde att då åker vi ut till tjärnen och tränar lite själva istället. Vi tinade upp lite fågel och skulle träffas kl 12.30 idag. Igår kväll ringde Carina som har Max, Pigas bror och undrade om vi skulle ut något. Hon hade varit uppbokad på annat men det blev ändrat så hon var träningssugen. Självklart fick hon hänga med.
 
Det blev markeringar och dirigeringar på land och vatten och de skötte sig riktigt bra allihop….. utom vid sista övningen som var en landdirigering. Några raka linje existerade inte för någon av de fyrbenta. Visserligen var terrängen inte den lättaste att gå raka linjer men man ska ta mej sjutton inte springa slalom. Hmm… upplägget till nästa träningspass är därmed självklart.
 
Jag tänker att bilderna får tala för sig själva:
 
 
Jag tog båten, packningen och flickorna och rodde över till tjärnens högra sida
 
 
Carina & Max står och tittar…….
 
 
Liksom Piga och Garbo….
 
 
De ser verkligen intresserade ut, undrar vad det tittar på.
 
 
Aha, de tittar på Garmin som är ute och simmar för att hämta en and
 
 
Jag bara älskar denna tjärn.
Man får helt andra vyer och förhållanden beroende på var startplatsen är.
 
 
Här var det något som luktar gott… är det fågel kanske?
 
 
Stilig herre sitter lugnt och tittar
 
 
Det gjorde Roland & Garmin också
 
 
Mina fina flickor satt också lugnt och tittade på när de andra jobbade
 
 
En extra simtur efter båten när vi skulle hem blev det också…
 
 
Ska vi simma tillsammans morsan, undrar Piga?
 
 
Thord tog med Greta ner till Sundsjön där hon fick bada och hämta lite dummisar under tiden som vi var borta. Jag tror att hon tycker det är rätt kul att följa med husse numera. Härligt när man får jobba lite också och inte bara springa, säger hon. Tyvärr har jag inga foton från hennes äventyr.
 
Marith
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 + sju =