130310 Ny vecka – nya tag!

Måndag, veckans första dag brukar anslå tonen för hur resten av veckan blir. Lite snärjigt på morgonkvisten då Thord skulle iväg för sina sista träningsdagar på Remonthagen. Det gäller att packa ner det han behöver, man är alltid rädd att man glömt något viktigt när man packar till någon annan.
 
Flickorna fick en kort rastningspromenad för att jag skulle hinna med men det tog vi igen sedan taxin hämtat Thord kl 9. Bra väder, ca -3 till -4 grader kallt och solsken fick vi. Vi har ju varit bortskämda med att det mestadels är lungt när vi går vår runda på morgonen, så icke idag. Först flög helikoptern, som rensar kraftledningarna, över oss. Idag var det nog bara en förflyttning till nästa kraftledning men man kan ju inte så noga veta så vi gick av skoterspåret och avvaktade tills den flugit förbi.
 
En liten stund efteråt kom en skoter. Det såg ut som om föraren inspekterade hur rensningen hade blivit utfört för han hade en hel del redskap med sig. Han vinkade glatt åt oss i alla fall där vi stod på sidan av spåret.
 
Sedan blev det lite fritt spring för flickorna:
 
 
Det var härliga solglimtar på ”trollberget”…
 
 
Lite inkallning emellanåt när de minst av allt väntar sig det…
Speciellt när matte ser att de hittat rådjurens ”tablettaskar” är bra tillfällen att kolla hur effektiv signalen är.
 
 
Det känns rätt härligt när man ser att det finns hopp om våren i södersluttningarna
 
 
Flickorna njuter också av solen och att det går att ha fullt ös i skogsbacken…
 
 
Lite skillnad mot bilden i januari…
 
 
… eller hur? (Inte riktigt samma vinkel men nästan)
 
På vägen hem gjorde vi inkallningsövning med stopp men det blev bara en omgång då vi fick tänka om lite och träna stadga istället då det kom en hel skolklass travande efter spåret. Bra träning på fotgående kan man inte missa!
 
Sedan var det dags för att åka och jobba. Gjorde ett stopp på kommunen också och fick kompletterande uppgifter som A-kassan ville ha. Nu saknas bara kompetteringen från Elizabeths Miljöstädning så kan jag skicka in uppgifterna igen. Få se vad det är som fattas sedan, för det kan ju aldrig nöja sig med detta, det vore ju för enkelt…
 
Thord rapporterade att han pratat med läkaren och blir utskriven på onsdag så han är hemma till kl 12. Får flytta ett av arbetspassen från onsdag till i morgon istället för att kunna vara hemma och ta emot honom. Sedan är väl ordningen något sånär återställd. Thord har förstås ett rejält jobb kvar för att bli lika bra som han var innan han bröt benet men vi får hoppas han får komma till sjukgymnasten i Bräcke i alla fall 2 ggr/vecka framöver.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 2 =