130317 En härlig söndag!

Idag var det kanonväder! -3,3 kl 7 på morgonen, det är vi inte bortskämda med den senaste veckan! Flickorna och jag gick en tur på morgonkvisten i väntan på att våra besökare (Maud, Andreas, Potifar och Lady) skulle vakna. Nu var flickorna så inställda på att leta skit efter rådjuen så efter en del konfrontationer så fick det helt enkelt gå fot till Alexisbacken där det fick ”frikommando” för att göra sina behov och sedan var det strikt fot tillbaka hem.
 
De gick exemplariskt! De insåg nog att nu menar matte allvar…. Matte gick i sina egna tankar och vips…. alla tre stack iväg till ett mötande hundekipage. Naturligtvis hade de hunnit för långt för att lyssna på matte så inte förrän de nådde fram hade de öron att höra med men å andra sidan så kom de tillbaka som ett skott. Vi stannade naturligtvis och bad om ursäkt och sedan stod vi ganska länge och pratade medan flickorna fick sitta stilla och hålla sig lugna. Vad säger man? Jo, jag tar nog på mej det mesta av skulden men jag trodde faktisk att de var stadigare än de visade sig…. En lärdom att ta till sig. Behöver nog lite påminnelser, hoppas på lite bra träning framöver förstås.
 
När vi kom hem blev det frukost och sedan hjälpte Maud mej att ändra på min hårfärg. Suveränt att få hjälp med det! Efter lite lunch var det dags för hundarna, Maud och mej att ge oss ut på en träningstur på Sundsjön. Att det var kanonväder gjorde ju inte saken sämre….
 
 
Långa dirigeringar var de första uppgifterna för våra fyrbenta vänner (utom för lilla Lady)…
 
 
Åtta dummisar hade placerats på ”Kattholmen”…(träddungen i nästan mitten av bilden)
 
 
Först ut var Greta….
 
 
Som fixade sin dummy galant (lite tjuvstart men vad gör väl det?)
 
 
Sedan var det Potifars tur….
 
 
Full fart ut…
 
 
Full fart hem…
 
När Potifar var ute på sin andra dirigering kom det en skidåkare och störde lite…. När Piga sedan skickdes hade han precis passerat ön med dummisarna men när jag blåste söksignal var han tvungen att stanna och titta….  Naturliga störningar!
 
 
Första ”passet” började på halva sträckan föresten….
 
Sedan följde markeringsjobb på en av öarna bakom oss…
 
 
Vi höll till mellan två öar… Ni kan se en liten vit prick lite till höger om mitten, där var vår ”bas”…
 
När vi begav oss hem blev det helt plötsligt mulet och rätt blåsigt. Vi hade planerat in en omgång långa dirigeringar till men det hoppade vi över…..
 
 
På hemvägen kom en man med fyhjuling och svepte förbi….
 
 
Hundarna fick frikommando men konstigt nog så höll de sig alldeles i närheten.
Undrar om de tror att de missar något annars?                                                    
 
Sammanfattningsvis kan man väl säga att de skötte sig efter förväntan… Inte klockrent men helt OK för att vara så ringrostiga.
 
När vi kom hem packade Maud och Andreas sina saker och åkte hem, men först skulle de mellanlanda och träna lite badminton. Själv kände jag att det var dags att fixa middag och konstigt nog tyckete jag att det smakade alldeles utmärkt. Annars brukar det inte var någon större höjdare när man har tillagat det själv men idag smakade det väldigt bra. Undrar om jag var riktigt hungrig?
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

tjugo + 1 =