130323 En fantastisk vårvinterdag!

I morse när jag kollade termometern innan flickorna och jag gick vår morgonrunda visade den -11 grader. Solen sken och man hade svårt att tro att den hade visat rätt… Kändes inte alls så kallt faktiskt.
 
Som vanligt så träffade vi på herr och fru rådjur som sin vana trogen stod och väntade på oss på stigen. Idag hade jag kameran med och tänkte försöka ta en bild, skulle bara gå liiiite närmare för att få en bättre vinkel. Hmmmm… Herr och fru rådjur tyckte inte att det var så lämpligt, ville hålla avståndet. Försökte då ta en bild i alla fall, de är jättetjusiga! Det visade sig att det var för långt håll och dessutom motljus. Fortsättning följer, trägen vinner säger man ju….
 
Efter frukost var det dags att ta itu med lite städning. Klockan 12 skulle Helena och Peppar komma för att göra oss sällskap på en tur på Sundsjön. Hade gett en vink på Facebook att den som ville var välkommen att följa med men det visade sig att det var nog bara Helena och jag som uppskattar lite träning i det fina
 vårvintervädret. De gick miste om en härlig tur…
 
 
 Helena
 
 
Garbo & Piga tittar på Helena och Peppar när de gör en lång dirigering
 
 
Helena väntar på Peppar…..
 
 
… som kommer stensäkert med dummisen.
 
 
Här är det Piga som kommer med en dirigering och som vanligt kom en lämplig störning i form av en skidåkare.
 
Vi gjorde också lite specialövningar för Piga som stannar till efter varje utskick på dirigering. Jag vet inte om vi lyckades hitta rätt väg denna gång men det är bara att fortsätta att klura. Problem är till för att lösas och utan dem skulle det ju inte vara så intressant med att träna heller….
 
Helena hade med sig kaffe så vi tog oss en liten paus och klurade på vad vi skulle göra härnäst.
 
 
Det blev markeringar med dolda nedslag.
Här är det Garbo som är på väg in med den ena av en dubbel.
 
 
Här kommer Peppar för att hämta sin första markering.
Tyvärr blev det ingen bra närbild på den stilige herren.
 
 
Som avslutning fick det göra ett sök på 12 dummisar.
 
 
Här sitter de och väntar, Garbo, Piga och Peppar,
medan Helena och jag lade ut söket på och runt omkring den mindre av de två öarna.
Det ser ut som om de var flera hundar men det är bara en spark med en ryggsäck som förvillar.
 
Detta var mycket uppskattat av de fyrbenta som fick jobba två i taget. Lätt som en plätt! När vi kom tillbaka hem fikade vi lite igen. Det är ju ett tag sedan vi träffades så vi hade ju lite att prata om också. 
 
Just nu sitter gubben och jag framför teven, mätta och belåtna efter en kryddig thaigryta och med lite KWV i glasen. Sådana här dagar kan man faktiskt önska flera av.
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − 3 =