130505 (1) Träningssugen!?!?

Efter ”Kråkprovet” igår kom ett stort sug efter vettig och givande träning över mej. Jag har därför gått och klurat lite under dagen och har ett förslag som jag tänker presentera.
 
I Dalarna i Falutrakten vet jag att det har funnits/och kanske finns även i år ett gäng engagerade retrievermänniskor som tränar tillsammans. Det är ett antal förare som turas om, två och två, att lägga upp och ”bjuda på funktionärsskap” där övriga får komma till färdigupplagd träning.
 
Jag ser bara fördelar med ett sådan upplägg. Dels så får man träna på att ”lösa förelagd uppgift” dels möjlighet att få träna på olika ställen och terränger. Därför tänkte jag höra om det finns något intresse för något liknande här i Jämtland? Det är inte tänkt som en kurs, utan var och en ansvarar för sin egen del men naturligtvis hjälps vi åt om vi får problem eller så. Vi delar med förstås med oss av våra olika kunskaper. Tanken är att man lägger upp övningar som kan ”modereras” till olika kunskapsnivåer men deltagarna bör vara seriöst intresserad av att träna sin hund inför jakt/jaktprov. Förslagsvis träffas man t ex varje söndag. Alla kan naturligtvis inte alla gånger men blir vi tillräckligt många så blir det ändå bra och givande träningar.
 
Jag hoppas förstås att det finns fler som är riktigt sugna på vettig träning så ni som är intresserade HÖR AV ER! Skulle vara mycket trevligt om det går att få till något vettigt. Skicka ett mail till amamus@profinus.z.se
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 + tio =