130520 En regnTUNG dag!

Ja idag har varit en tung dag i fler bemärkelser men också en liten strimma solsken (iof metaforiskt bara). Äntligen har jag fått mina fönster putsade! Jag har svårigheter att jobba med armarna ovanför axlarna för min artros skull. Jag försökte få dem putsade i höstas och då frågade jag min arbetsgivare (?!) och det var inga problem. Det var bara det att det aldrig blev av så jag tolkade det som att det var nog inte en så bra idé. Därför anlitade jag nu en konkurrent som håller till i grannbyn i stället. Två man (läs kvinnor förstås)  kom och putsade ALLA 23 fönsterna (inkl 3 altandörrar) + 15 enkelfönster på altanen. Det tog 5 timmar, alltså 10 arbetstimmar… fasar för fakturan även om det blir avdrag för RUT. Synd bara att det regnat i dag men det är fantastiskt vad ljust det blev inomhus även om molen hänger tungt utanför.
 
Sedan var det det här med gräsklipparen. Det måste nog hit en ny gammal åkklippare annars funkar det ju inte. Ju längre tid det tar desto svårare kommer det att bli att klippa för det växer som sjutton just nu. Fukt och värme och allt frodas, även ogräset som jag inte har tid med just nu. Tror vi hittat en lösning men vi får väl se hur det går. Det är bara det att man skulle kunna använda pengar till annat, semester kanske, nu när vi närmar oss sommar och sol. Men man ska väl hålla sig på jorden och inte sväva ut som vanligt men nog bliiiiiiiir man less! Suck! Hade sett fram emot att få vara lite mera ledig denna sommar.
 
I morgon kommer de och hämtar grovsopor. Tänkte att jag äntligen skulle kunna få iväg det stora kroppsolariet. Ifjol tog de inte med det då lysrören satt  kvar. Försökte få ur dem nu ikväll men det övergick mitt kunnande. Hur jag än bar mej åt gick det inte. Vi lär väl bli fast med det i tid och evighet….
 
För flickornas del blev det bara en morgontur idag. Det behöver nog lite vila också emellanåt tror jag, eller kanske jag bara dövar mitt samvete med den tanken?
 
Som synes var det lite pessimistiska tongångar idag men man måste få använda en ventil och pysa ut lite ilska ibland. Imorgon är det säkert ljusare!
 
Marith
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 + 13 =