130526 Morsdag, träningsdag, turdag = härlig dag!

Idag har det verkligen varit en härlig dag! Maud och Andreas kom igår kväll och stannade till idag. De hade med sig presenter på morsdagen så man blir riktigt bortskämd. Förutom en massa trisslotter (som iof inte gav vinst men var roliga att skrapa, man vet ju aldrig) så hade de också med sig detta:
 
 
Ett riktigt gott vin var det och en tjusig blomma (krukan var om möjligt ännu tjusigare).
 
Dagen började med min och flickornas morgonpromenad men man såg att gårdagen hade tagit på krafterna så det var inga större utsvävningar. Frukost avverkades och jag packade och gjorde i ordning för mej och Garbo & Piga att ge oss av på samträningen. Maud och Andreas stannade och höll Thord & Greta sällskap någon timme till.
 
Idag skulle samträningen vara hos Helena och hennes härliga marker. Av 34 intresserade av samträning så var vi 6 personer…. Kan bara säga att de som inte var med gick miste om en riktigt bra träning.
 
Vi började med lite stadgeövningar:
 
 
Möten, slalom och inkallning stod på programmet.
 
 
Efter det var det dags för lite markeringsövningar parvis med dirigering om man ville.
 
 
Camílla kastade första markeringen….
 
 
Helena & Peppar skötte dirigeringen/andra markeringen.
 
Garbo fick gå i par med Rizzla som fick först en markering som hon fick vänta med medan jag skickade Garbo ut på hägnet för en dirigering. När hon passerat stängslet skulle jag sätta ner henne medan Rizzla hämtade markeringen. På slutet gjorde Garbo en dubbelmarkering på linje i hägnet.
 
När det var Pigas tur så skickade jag direkt på dirigering utan stopp och därefter hämtades markeringen. De som ville fick ta en markering i stället för dirigering. Piga fick också en markering bakom brännässlorna (vi började med att kasta i brännässlorna men pga hundarnas reaktioner kom nedslaget bakom dem istället).
 
 
När man inte körde hund var man passiv…
 
 
Flitig liten Piga fick många tillfällen att träna passivitet under dagen, vilken hon skötte alldeles utmärkt!
 
Nu begav vi oss vidare ut i träningsmarkerna för mera markeringsövningar.
 
 
Hundarna placerade mestadels i skuggan då det var riktigt soligt och varmt.
Enda problemet var att det var miljontals myror men vad gör väl det när solen skiner och humöret är på topp?
 
 
Några försökte att bara njuta av solen  men fick så småningom ge sig även de….
 
 
Camilla kastade den första, och riktigt långa markeringen…
 
 
Vi stod på en kulle, sedan kom en svacka, ny kulle, nu svacka, ny kulle
och precis bakom kullen landade dummisen.
 
 
Här är det Anton som markerar
 
 
Sedan byggde vi upp en dubbel bakom första kullen till vänster och på kullen till höger…
 
Garbo och Piga fick en trippel vardera på de tre olika nedslagsplatserna. Garbo fixad sin bäst (naturligtvis). Piga behövde lite hjälp…. men i stort var jag rätt nöjd med flickornas markeringsjobb.
 
Nu återvände vi till basen och fikade lite. Sedan var det dags för lite markeringar med apportkastare. Vi körde ett målområde och sedan ökade vi avståndet för de som ville. Piga körde en sådan medan Garbo fick en jättelång över tre diken och upp i en slänt. Rätt knepig och det första försöket innebar lite hjälp från matte så den gjorde vi naturligtvis om, vilket gick riktigt bra!
 
Summa sumarum: En mycket givande träning tillsammans med mycket trevligt sällskap. Tusen tack Helena och Camilla!
 
Innan jag åkte hem tog jag ett kort på Piga, Garbo och Anton. Jag tycker, när jag ser Anton, att han har så mycket likeheter med Garbo men av fotot av döma så är han också mycket lika Piga som är hans halvsyster. Jag drar slutsatsen att Garbos gener är rätt starka… Döm själva:
 
 
Piga, Garbo & Anton
 
När jag kom hem, efter ett stopp i Brunflo för proviantering och inköp av Thaimat, kom jag hem vid halv 5-tiden. Full dag alltså! Thord satt ute i baden-badenstolen och njöt av det goda vädret och ville ha en GT medan han väntade på eventuell köpare av vår trasiga gräsklippare. Naturligtvis beviljades hans önskan, så gott att sitta i solen och sippa på en GT!
 
Vi hann dock inte njuta mer än några små ”sippar” förrän spekulanten kom. Han tog med sig den hem tillsammans med den andra ”reservdelsklipparen” som vi hade stående och till det pris vi begärde. Ja det fanns tre spekulanter till som stod i kö…. så vi låg nog rätt i pris tror jag.
 
Kan inte säga annat än att det har varit en riktigt härlig, givande och skön morsdag!
 
Marith
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

18 + 6 =