131107 Överraskningar åt bägge håll…

Idag var det lite överraskningar, både negativa och positiva, exakt vad kommer….
 
Vi började i alla fall dagen med morgonrundan som vanligt. Idag gick Garbo perfekt fot hela vägen. Var lite förvånad för hon brukar ha lite brått här och där. Dagen till ära fick hon en ny T-shirt på sig. Det är en gammal trotjänare som jag har haft svårt att skiljas från, inte för att den var särskilt snygg och inte för att jag har haft den på mej på bra många år. Nej, det beror på minnet med den. Jag köpte den till vår första utlandsresa 1985. Så här ser den ut på Garbo:
 
 
Vill ni veta vad Garbo står och tittar på?
 
 
Piga och Greta förstås som fortfarande letar bär…
 
 
Kan inte jag också få gå dit, snälla matte?
 
Tyvärr så dröjer det en vecka till… minst. När vi kom hem och tog av T-shirten såg jag att det vätskade ur såret. Det som har varit så fint och sett ut att läka förträffligt. Nu var det lite rött och lite svullet och det kom lite blodvatten när jag klämde på det. Ringde Ejra djursjukhus och skulle ha fått komma idag men jag hade själv träff med både sjukgymnast och tid för röntgen så jag insåg att jag skulle ha svårt att hinna med. Vi åker in i morgon bitti i stället. Detta var ju inte en så trevlig överraskning då har sett ut att bli så bra. Hon har över huvud tagit inte brytt sig i såret (och gör det fortfarande inte). Hoppas det inte krånglar alltför mycket utan blir bra med lite antibiotika.
 
Thord fick lite ”spabehandlig” innan jag själv hoppade i duschen för att göra mig i ordning dagens besök på HC i Bräcke. Precis när jag var färdig ringde telefonen. Det var en koordinator för min vård och rehabilitering, hör och häpna. Hon ville veta om jag hört något från Försäkringskassan och om det var några problem. Jag fick hennes mobilnummer och ville att jag ska höra av mej om jag har frågor eller några problem, vad som helst. Helt otroligt! Har väl aldrig varit med om något liknande, en positiv överraskning alltså.
 
Besökte först sjukgymnasten och gick igenom mina besvär och sedan kollade vi på lite övningar som jag ska göra. Vi bestämde att jag ska komma dit i alla fall tills jag kommit igång. Tyvärr provade vi några övningar som inte alls var så bra för mitt högra ben. Känner av det fortfarande trots att vi stoppade mycket snabbt så det gäller nog att se upp omedelbart så man inte ställer till värre. Det var väl kanske inte den bästa överraskningen men jag får väl själv se till att det inte händer igen.
 
Sedan var det dags för röntgen. Många plåtar blev det… Tre på höfterna och 6 (+ 1 som hon fick göra om) på axlarna. Nu är det bara att hoppas på besked så fort som möjligt. Går det lika fort som allt annat har gjort sedan jag träffade läkaren första gången så är det ju fantastiskt.
 
Marith
 
 
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fjorton + sex =